Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
NY GAMLEVEG: Dagens riksveg skal legges om, slik at den i framtida går bak Myklegard og Taigaen. På bildet er det hogget trær på venstre side av dagens riksveg for å tilrettelegge for ny firefelts veg. BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Ny gamleveg er en del av ny rekord for Statens vegvesen
Det høres kanskje snodig ut, men nå er arbeidet med det som skal bli den nye «gamlevegen» på Ånestad i gang.

Publisert: 19.mai.2017 20:50
Oppdatert: 19.mai.2017 21:17

Hele traseen til den nye riksvegen er ryddet for trær. Forberedelsene synes godt i terrenget. Men ikke nok med at det skal bygges ny riksveg; det skal bygges en god del meter med fylkesveg og kommunale veger også. Dette arbeidet er Statens vegvesen og JR Anlegg AS nå godt i gang med.

På Ånestad skal dagens riksveg legges bak Myklegard og Taigaen. Det nye toplanskrysset utenfor Myklegard skal nemlig legges i dagens vegtrasé. Dermed må det bygges ny lokalveg. Denne nye lokalvegen – en veg som omtales som gamlevegen allerede før den er bygget – skal ferdigstilles i år.

TIDENES STØRSTE KONTRAKT

Riksveg 3/25 bygges som OPS-prosjekt (offentlig privat samarbeid), og for den nye hovedfartsåren vil ikke kontrakten med dem som skal bygge den, være landet før neste vår (se undersak).

Prosjektet er digert. Størrelsen på kontrakten er ikke klar før om et snaut år, når avtalen med OPS-leverandøren skal signeres, men utbyggingskostnadene for hele prosjektet er estimert til 5,1 milliarder kroner. Prosjektleder Taale Stensbye forteller at dette er Statens vegvesens største vegkontrakt gjennom alle tider.

– Fellesprosjektet langs Mjøsa er et større prosjekt, men dette anlegget ble delt i tre kontrakter, opplyser Stensbye.

Arbeidet med lokalveger, både kommunale veger og fylkesveger, kommer i tillegg til OPS-delen av prosjektet. Ved Grindalsmoen i Elverum begynner dette å synes godt. Her skal trafikken om kort tid legges om fra riksvegen inn på nye lokalveger.

Til sammen skal det bygges 15,2 km firefeltsveg, 10,4 km to- eller trefeltsveg, 7,1 km gang- og sykkelveger, noen mindre veger, 9 bruer, 18 over- og underganger, 2 faunapassasjer for elg og andre firbeinte som ikke er helt stødige på trafikkreglene, 3 planskilte kryss, 2 rundkjøringer og 2 T-kryss.

SKAL STÅ FERDIG I 2020

Målet er at nye riksveg 3/25 skal åpne til jul i 2020. Da vil det fortsatt gjenstå en del arbeid med lokalveger og gang- og sykkelveger.

– På dagens veg skal gulstripa fjernes og de hvite stripene trekkes inn, så syklistene får en breiere skulder å sykle på, sier Arne Meland, prosjekteringsleder hos Statens vegvesen.

Både trafikksikkerheten, framkommeligheten og samfunnssikkerheten blir bedre når den nye riksvegen står ferdig. I dag er riksveg 3/25 eneste offentlige veg mellom Løten og Elverum, men i framtida blir det altså en gamleveg det er mulig å kjøre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat