Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
BLÅ RESEPT: Theodor får spesialdiett på blå resept. Prisen på maten hans er egentlig 550 kroner for en boks som varer i tre dager.
 
De aller fleste tester
– Når vi vet hva som feiler barnet, kan vi gi den riktige behandlingen for å forebygge at barnet blir alvorlig syk, sier Trine Tangeraas, overlege ved Nyfødtscreeningen ved Oslo universitetssykehus.

Publisert: 30.aug.2017 06:11
Oppdatert: 30.aug.2017 06:11

Nyfødtscreening har vært etablert i Norge helt siden midten av 70-tallet, men ble utvidet til å gjelde hele 23 sykdommer i 2012. De aller fleste foreldre velger å teste babyene sine. Det blir gjort ved at det tas en liten blodprøve i babyfoten som sendes til analyse ved Oslo universitetssykehus.

– Undersøkelsen er frivillig, men i Norge har vi stor oppslutning om nyfødtscreeningen, og det er vi svært glade for siden det kan få stor konsekvenser dersom sykdommen barnet har, ikke oppdages i tide, sier overlege Tangeraas.

Testen gjør det mulig å avdekke alvorlige sykdommer hos et barn som ikke enda har utviklet symptomer. Forebyggende behandling kan da settes raskt i gang, blant annet ved at barna får riktig ernæring, medisiner og oppfølging I tillegg står foreldre og helsepersonell bedre rustet til å håndtere situasjonen hvis barnet skulle vise sykdomstegn når diagnosen er kjent.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke