buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FORNØYDE: Seksjonsleder renhold Anne Kristin Knudsen (t.v.) og teamleder renhold Anna Lena Aas (t.h.) er fornøyde med å ha fått på plass den firkantede og effektive kollegaen. I midten står sykepleier Mari Søby. – Dette må være toppers, sier Søby.BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Den nye renholderen
En ny robot skal desinfisere pasientrom og hindre smittespredning blant annet i barnehager og på legekontorer i Løten. Den nye roboten gjør hverdagen både tryggere og enklere.

Publisert: 14.feb.2017 12:22
Oppdatert: 14.feb.2017 12:24

Først og fremst er målet å hindre sykdomsutbrudd og smittespredning på Helsetunet, i barnehager, på helsestasjonen og på legekontorer i Løten. Med ny teknologi tar roboten kverken på bakterier, virus og sporer. Men det er heller ingen ulempe at den gjør hverdagen betraktelig enklere for renholderne.

– Vi bruker voldsomt mye tid på smitterenhold. Det er stadig brukere som skal inn i nye rom, og alt skal skje raskt. Med denne maskinen sparer vi tid, og det blir tryggere for pasientene, sier teamleder Anna Lena Aas.

FJERNER ALT AV MIKROBER

Fram til nå har smitterenholdet på pasientrom på helsetunet tatt to mann tre timer. Nå kan renholderne ganske enkelt sette inn den nye vidundermaskinen, dekke til lufteluker og røykvarslere og trykke på noen knapper, så renser maskinen hele rommet, med inventar.

Den fjerner alt av mikrober, og det uten å ødelegge noe.

– Å vaske rom i 25 plussgrader i smitteverndrakt, med munnbind og gummistøvler ... – det slipper vi nå! Dette vil lette hverdagen vår når epidemier inntreffer, og ved bortgang kan vi sikre at rom blir desinfisert skikkelig, sier Aas.

Selv om maskinen vil bli en effektiv kollega for renholderne, er det først og fremst av helsemessige årsaker Løten kommune har bladd opp 300.000 kroner. Roboten vil ha base på Helsetunet, men den skal også brukes blant annet i barnehager, på legesentre og andre steder hvor det er fornuftig å ta knekken på uønskede bakterier i ny og ne.

– Maskinen skal brukes forebyggende, sånn at vi kan være i forkant av eventuelle smitteutbrudd, sier Anne Kristin Knudsen, seksjonsleder renhold.

TÅKELEGGER ROMMET

Maskinen, som ser ut som en stor kasse, fungerer ved at den spruter ut hydrogenperoksid. Rommet tåkelegges med tørr tåke. I forkant av maskinens innsats kan for eksempel klesskapet åpnes, slik at klærne som henger der, blir desinfisert. Tre og en halv time tar det roboten å sanere et vanlig pasientrom på helsetunet og fjerne all lukt. Etter en halvtimes utlufting er rommet smittefritt og klart til bruk. Dog skal det sies at det kun er smitterenholdet roboten tar seg av, så renholderne må fortsatt stå for den daglige vasken.

Det er det norske firmaet Decon-X som står bak maskinen. De er den eneste norske aktøren på markedet. Teknologien er norsk, og maskinen er produsert på Hønefoss. Daglig leder Bjørn Platou forteller at de nå har 80 maskiner på landsbasis, mange av dem i Innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat