Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
hyggelig oppgave: Ordfører Bente Elin LilLeøkseth (t.v.) og kultursjef Bente Hagen tar oppgaven med å vie folk på strak arm. De synes det er fint å kunne bidra til at folk får en hyggelig og minnerik dag.FOTO: Trond Lillebo
 
Tre kvinner skal vie løtensokninger
Ordfører Bente Elin Lilleøkseth, varaordfører Silje Hafslund og kultursjef Bente Hagen skal stå for borgerlige vigsler i Løten.

Publisert: 27.des.2017 14:57
Oppdatert: 27.des.2017 15:00

Ved nyttår overtar kommunene ansvaret for borgerlige vigsler. I Løten er det ordfører Bente Elin Lilleøkseth, varaordfører Silje Hafslund og kultur- og kommunikasjonssjef Bente Hagen som får rollen som Kirsten Giftekniv.

Lilleøkseth ser positivt på den nye oppgaven hun og kommunen nå har fått fra regjeringen.

– Om jeg kan få bistå i kjærlighetens tjeneste, er det bare fint. Jeg skal ikke klage på at jeg får dele en så viktig dag med to som er så glad i hverandre at de vil inngå ekteskap, sier Lilleøkseth.

I Sverige har kommunen hatt ansvaret for borgerlige vigsler en stund allerede.

– Jeg har en Facebook-venninne som er kommunestyrepolitiker i Sverige. Når hun oppdaterer med at hun er i «kjärlekens tjenst», vet jeg hva hun driver med, sier Lilleøkseth.

tI-TOLV PAR I ÅRET

Løten har hatt ti-tolv vigsler på tinghuset i året, så trioen venter seg ikke noe renn av vordende ektepar. Så langt er det ingen som har meldt seg for å bli viet i kommunestyresalen på Tingberg, som er stedet hvor ekteskapsinngåelsene skal foregå.

I den nye ekteskapsloven er ordførere og varaordførere gitt vigselsmyndighet direkte. I Løten har de i tillegg fått med seg kultursjefen på laget.

– Jeg har tredjeplassen på lista, så jeg tror ikke det blir så mange viglser på meg. Men det er et ærefullt oppdrag. Jeg ble spurt og sa ja til oppgaven, forteller Hagen.

Teksten i vigselsformularet er hun i gang med å sette seg inn i.

– Vi er allsidige i kommunen! Jeg kan være kinobillettør og vie folk samme dagen, sier Hagen.

to ukers frist

Hvis du ønsker å vie deg borgerlig i Løten, må du sende prøvingsattest fra Skatteetaten til kommunen minimum 14 dager i forkant av ønsket tidspunkt.Vigslene skal foregå første og tredje fredag i måneden i kommunestyresalen, og de skal være slik vigslene var på tinghuset tidligere.

For brudefolk bosatt i Løten koster det ingenting å gifte seg i kommunestyresalen. Brudefolk som ønsker å bli viet av Lilleøkseth, Hafslund eller Hagen, og som ikke bor i kommunen, må ut med 2.000 kroner.

Kommunen åpner også for vigsler på andre tidspunkter og steder, men da må brudeparet dekke kostnadene, og fristen for å melde inn ønsket er to måneder før ringen skal settes på fingeren.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
vigselsrett: Varaordfører Silje Hafslund fikk på linje med ordføreren vigselsrett med den nye ekteskapsloven.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke