Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
TRENGER INNSPILL: Ordfører Bente Elin Lilleøkseth og IKT-rådgiver Kjell Weding ønsker seg innspill på hvor i Løten det trengs bedre internett.
 
Drar i gang dugnad for bredbånd i Løten
I likhet med telefondekningen er internettet så som så mange steder i Løten. Nå vil kommunen høre fra nabolag som ønsker bredbånd, og som er villige til å gjøre en liten innsats selv for å få det.

Publisert: 23.mar.2017 14:18
Oppdatert: 23.mar.2017 14:27

IKT-rådgiver Kjell Weding og ordfører Bente Elin Lilleøkseth oppfordrer nabolag med dårlig internett til å bli med på fiber-dugnad. I mai skal kommunen søke Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) om midler til bredbåndsutbygging i Løten, og innen den tid trenger de innspill fra nabolag som ønsker bedre nett.

1. april er fristen for å komme med innspill til kommunen.

HER kan lese HAs artikkel om da Stange fikk millioner til bredbånd.

NABO MED MINIGRAVER

I kommunen vet de utmerket godt at nettet i Løten ikke er det beste, i alle fall ikke utenfor de mest tettbygde strøkene.

– Ta en prat i nabolaget! Vi vet at bredbånd er et sterkt ønske mange steder. Gå sammen og meld inn til Løten kommune og Kjell. På bakgrunn av det som kommer inn, skal vi som kommune søke Nkom om midler, sier Lilleøkseth.

Utbygging av bredbånd er ikke en kommunal oppgave, men Weding sier at de i kommunen er interessert i at Løten-innbyggerne skal ha det så bra som mulig. For å få bredbånd må nabolagene som melder seg regne med å trå til med litt dugnadsarbeid, for eksempel med å grave. Kanskje har en nabo en minigraver stående, eller kanskje kan nabolaget gå sammen og betale noen som tar oppgaven.

VET IKKE HVA PRISEN BLIR

Kommunen selv skal også være med på dugnaden. De må se hvor de kan finne penger. Men i første omgang trenger de altså innspill.

– Nå gjelder det for folk å rekke opp hånda og si «jeg vil ha!», så skal kommunen på bakgrunn av innspillene vi får inn foreta prioriteringer. Det er et ønske om digital kommunikasjon mellom offentlig forvaltning og folk, og da trengs det bredbånd, sier Weding.

Dugnadsarbeidet vil være med på å redusere etableringskostnadene, men husstandene som vil koble seg på, må likevel betale en andel. Hvor stor kostnaden blir, avhenger av antall husstander som kobler seg opp, avstander og flere andre faktorer. Det er ingen hemmelighet at det koster mer å få bredbånd i utkanten av Løten enn i sentrale strøk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke