Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En kiosk utenom det vanlige
– Hvis jeg ikke orker å koke kaffen sjøl, drar jeg hit, smiler Kari Nysveen. Tippekiosken Vi To er en kiosk av de sjeldne.

Publisert: 02.feb.2017 17:55
Oppdatert: 03.feb.2017 10:07

Langs den ene veggen står en hjemmesnekra trehylle med leketøy. Langs den andre noen spilleautomater. Langs den tredje veggen er tippekioskens rikholdige essens-sortiment linet opp. Her er glanspapir og syltestrikker, skinnhansker og oransje hårspray.

Å gå inn hos Tippekiosken Vi To i Løten er som en reise i tid. Det er ikke helt godt å stadfeste årstallet, men 2017 er det i alle fall ikke.

Mens Narvesen, Mix og 7-Eleven glorer om kapp, har Vi To gått under reklamekonsulentenes radar. En kiosk med sjel, kaffelukt og grønn vegg-til-vegg.

LØSER VERDENSPROBLEMER

Rundt et langbord med voksduk sitter en gjeng pensjonister. Noen av dem er her hver dag. De kommer gjerne i titida. Her sitter de og drikker kaffe, skravler og løser verdensproblemer. Nå for tida går det i vær, vind og Trump.

– Dette er virkelig et sosialt sted for oss som bor alene. Vi kommer ut og får skravla litt, sier Kari Nysveen.

Og som kioskens navn tilsier, er Vi To stedet for Løtens gamblere. Det går med noen skrapelodd i løpet av en formiddag.

– Ja, jeg har skrapesjuken, sier Nysveen, akkompagnert at humring fra forsamlingen.

– Vinner dere noe da?

– For det meste er gevinstene på 30 kroner, men det holder da til nytt lodd, sier Nysveen.

– Men det går stort sett i tap, skyter Signe Bolstad inn.

AV DE STØRSTE PÅ TIPPING

Mona Skjærstad har drevet Vi To siden 2013. Da hadde hun allerede jobbet i kiosken en årrekke.

– Jeg gikk inn døra i 1991, mens Reidar Rønningen drev og kiosken fortsatt het Innby, og spurte om jobb. Så har jeg grodd fast her. Så tilfeldig kan det være, sier Skjærstad.

Siden da har hun blant annet tatt imot utallige tippekuponger. Bak disken hos Vi To henger en stor samling diplomer. De vitner om alle vinnerkupongene som er solgt her opp gjennom. Den høyeste gevinsten var på 15,8 millioner.

Vi To er en av de største kommisjonærene i Hedmark, til tross for at det er hele fem andre i Løten.

– Det er spill vi livnærer oss på. det er spennende tider når folk oppfordres til å tippe på nettet, men det har vi ikke merket noe til. Vi har hatt en økning hele vegen, forteller Skjærstad.

HESTESPILL PÅ BAKROMMET

Bak disken leder en dør inn til det man kanskje skulle tro var pauserom for kioskens ansatte, Skjærstad, Kjetil Aaseth og en ekstrahjelp på lørdager, men nei. Her sitter noen karer foran en stor flatskjerm og spiller på hest.

Skjærstad forteller at tippekiosken har en rimelig fast kundekrets. Flesteparten er rundt 70 år gamle. Så dukker det opp noen kunder innimellom som trenger ting Vi To er blant de få som selger.

– Jeg har sett på Facebook at flere har spurt om hvor de finner syltestrikker. Da har jeg svart at de må ta en tur til Vi To på Løten.

Selv om det med et enkelt øyekast kan virke som tippekioskens vareutvalg er rimelig rikholdig, rommet hyllene enda mer før i tiden.

– De hadde skiutstyr, fiskeutstyr, knapper og alt. Det var en artig butikk, med gammeldags smågodt-disk, forteller Skjærstad.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DRIVER: Mona Skjærstad har jobbet hos tippekiosken Vi To i 25 år. Her er sortimentet rikholdig.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat