Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
MUSIKKBINGE: Den nye musikkbingen ble åpnet torsdag. Fra venstre Ola Röndahl, kulturskolen, Margrete Nordmoen, rektor ved musikkskolen, Hedda Skogvold, Gine Elisabeth Hønningstad, Frida Øveraas, Kristine Finvik, Oda Harder, Daniel Alexander Bjørshol, Kristian Munz Leonardsen, lærer, Lasse Sætre og Even Martinsen.FOTO: TROND LILLEBO
 
Endelig band-brakke
Ungdommen i Løten har fått sin egen musikkbinge. Rocke-brakke, om du vil.

Publisert: 10.nov.2016 17:20
Oppdatert: 10.nov.2016 18:45

Mindre enn én uke etter at Løten åpnet nye Ungdommens hus, kunne ordfører Bente Elin Lilleøkseth torsdag formiddag klippe gitarstrengen for en ny musikkbinge ved Løten ungdomsskole. Det er et tilbud til all musiserende ungdom i kommunen. Musikkbingen stilles til disposisjon både for kulturskolen, ungdomsskolen og Ungdommens hus.

nasjonal ordning

Du visste det kanskje ikke, men «musikkbinge» er en nasjonal betegnelse. En musikkbinge er et ferdiglaget øvingslokale som leveres nøkkelklart. Musikkbingen er lydisolert og akustisk tilpasset rytmisk musikk. Musikkbinger plasseres ofte i nærheten av skoler eller idrettsanlegg der barn og ungdom ferdes og har sitt nærmiljø. Musikkutstyrsordningen (MUO) er en nasjonal tilskuddsordning som to ganger i året gir penger til teknisk utstyr, akustikk og lokaler, med formål å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele landet. MUO har gitt 200.000 kroner til selve bingen – brakka – og 30.000 til utstyr. Utstyret innbefatter både sanganlegg, forsterkerutstyr og instrumenter.

kommunen med

Elever i valgfaget Sal og scene hadde gleden av å innvie den nye musikkbingen.

– Kjempeflott tilbud, er den gjengse kommentaren blant sang- og musikkinteresserte ungdomsskoleelever. Mindre fornøyd er ikke ordfører Bente Elin Lilleøkseth, som foretok den offisielle åpningen.

– Vi dekker opp tilsvarende tilskuddet fra Musikkutstyrsordningen, 230.000 kroner. Vi er glad for musikkbingen, som er et lavterskeltilbud. Nok et løft for ungdommen i Løten, og jeg er sikker på at musikkbingen vil være inspirasjon til at flere aktiviseres i musikk. Uten musikk får vi et fattigere liv. I dag er det moro å være ordfører, sier Lilleøkseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke