17. sep
 
Får 70.000 til å begrense rovdyrskader

Publisert: 27.apr.2017 14:24
Oppdatert: 27.apr.2017 14:29

Løten og Vang beitelag får inntil 70.000 kroner fra Fylkesmannen til å kjøpe inn radiobjeller for å forebygge rovviltskader.

Beitelaget har søkt om midler til tekniske tiltak i form av radiobjeller. Slike bjeller kan begrense tap av sau, ved at de gir mulighet for mer treffsikkert og effektivt tilsyn. Ved å fange opp uro i flokken og skadesituasjonen på et tidlig tidspunkt vil andre tiltak som skadefelling eller tidlig sanking raskt kunne iverksettes.

Fylkemsmannens miljøvernavdeling skriver at det prioriteres å gi tilskudd til radiobjeller i viktige beiteområder med relativt store tap og få alternative forebyggende tiltak. Fylkesmannen gir tilsagn om tilskudd til innkjøp av radiobjeller i tilhørende utstyr på inntil kroner 70.000. De regner et tilskudd på inntil kroner 1.000 per bjelle. Driftskostnadene ved bjellene skal dekkes av beitelag eller bruker. Bjellene forventes å ha en levetid på fem år, og beitelaget forplikter seg til å bruke bjellene fram til 2022.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke