17. sep
 
Slik vil Løten utnytte noen minutter på NRK TV
Når NRKs storsatsing Sommertoget ruller oppover Rørosbanen, gjør det en kort stopp i Løten. Hvert minutt skal utnyttes til det fulle for å vise hva Løten har å by på.

Publisert: 23.mai.2017 17:05
Oppdatert: 23.mai.2017 17:16

Særlig er det én skikkelse som kommer til å markere seg når toget stopper i Løten 13. juli, nemlig Edvard Munch. Nøyaktig hvordan dette skal foregå, skal ifølge ordfører Bente Elin Lilleøkseth forbli hemmelig en stund til. Men hun forsikrer at kommunen virkelig skal markere seg som Munchs fødested når NRK kommer på besøk.

– Jeg er veldig stolt av at vi har fått en stopp i Løten. Jeg gleder meg til hvordan vi skal presentere Munch-tilknytningen, sier Lilleøkseth.

FIRE STOPP PÅ HEDMARKEN

Sommertoget skal putre rundt i landet i 30 km/t, og på NRK blir det minutt for minutt-sendinger. Under de ulike stoppene vil NRK gjøre opptak, og klipp herfra kan bli vist under kveldssendingen.

HER kan du møte NRKs programleder - hun er fra Ringsaker.

13. juli skal toget etter planen stoppe i Løten fra klokka 13.30 til 13.40. Klipp herfra kan bli vist under kveldssendingen fra Rena samme kveld.

– Vi skal sørge for å gjøre de ti minuttene så fylt med innhold at de blir fantastiske for dem som er her, og sånn at NRK vil bruke det i kveldssendingen, sier Lilleøkseth.

Ordføreren sier hun har vært tent på ideen om å få Sommertoget til å gjøre en kortere eller lengre stopp i Løten helt siden NRK lanserte planen om å bytte ut fjorårets Sommerbåt med tog. Reiselivssjef Merethe Sandum og Hamarregionen Reiseliv har stått på for å selge inn Løten hos NRK. Hun sier det har gjort det enkelt at interessen har vært så stor i Løten.

– NRK har lagt opp turen, men de har fått en del innspill. Løten var tidlig på banen med et notat om hva de kunne tilby. Kommunen tok på seg rollen som vertskap. Det er kjempeviktig, sier Sandum.

Toget skal i tillegg stoppe i Hamar, Brumunddal og på Brøttum. 12. juli blir det sending fra Moelv.

stolthet er viktig

Løten stasjon åpnet som Berg stasjon i 1862, og både ordføreren og reiselivssjefen ser fram til å få vist fram en god, gammel stasjonsby, som attpåtil er fødested for landets mest berømte kunstner.

– Dette betyr veldig mye for Løten, både med tanke på effekten det har den dagen, men også hvis man ser det i et lengre markedsføringsperspektiv. Munch-nettverket har vært i aktivitet en stund, og det må vi satse videre på. Å få markert seg som Munch-kommune i beste sendetid på NRK – det er viktig for Løten. De ti minuttene er en fantastisk mulighet, sier Lilleøkseth.

– Også gir det en stolthet. Og stolthet skal man aldri kimse av, sier Sandum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke