buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
ØNSKET FLERE LÆRLINGER: Kristian Dragsten (t.v.) og John Magne Pedersen Tangen er storfornøyde med at antallet lærlinger i Løten kommune økes.
 
Løten kutter ikke noe - får flere lærlinger
Løten trenger ikke kutte økonomisk i noe som helst. Kommunestyrets Kristian Dragsten og John Magne Pedersen Tangen er fornøyde med at Løten nå øker antall lærlingplasser.

Publisert: 16.des.2016 19:33
Oppdatert: 16.des.2016 19:40

Arbeiderparti-representantene Kristian Dragsten (19) og John Magne Pedersen Tangen (24) er blant Løten kommunestyres yngste representanter. I flere år har de jobbet for å øke antall lærlingplasser i Løten kommune, og nå ser de resultater. Under fredagens budsjettmøte vedtok kommunestyret, i tråd med formannskapets innstilling, at antall lærlinger skal økes fra sju til åtte fra sommeren 2017 og videre til ni fra sommeren 2018.

– Lærlinger er noe vi har jobbet mye med, spesielt John Magne, som har hatt en periode i kommunestyret før. Når vi først vedtar et budsjett hvor det ikke skal kuttes, og benytter anledningen til å få på plass flere lærlinger i kommunen, synes jeg vi skal være fornøyde med det, sier Dragsten.

– Gjennom Løten AUF har jeg jobbet med lærlinger siden 2011. Det er vanskelig å foreslå ved tidligere budsjett hvor vi har måttet kutte, men nå er det rom for det, sier Tangen.

ØKONOMISK FORNUFTIG

Økningen i antall lærlingplasser koster kommunen 100.000 kroner i 2017 og 200.000 kroner i 2018 og videre. Det skal dekkes inn på redusert driftsresultat. Løten kommune har lærlingplasser blant annet på Helsetunet, i barnehager og hos teknisk drift.

Dragsten og Tangen mener at å gi rom for flere lærlinger uansett er økonomisk fornuftig. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

– Dette er en investering for framtiden. At noen ikke kommer inn på arbeidsmarkedet, er på sikt en større belastning økonomisk enn hva det koster kommunen å ha noen flere lærlinger. Det er et enkelt regnestykke, sier Tangen.

– Ved å ta imot lærlinger er vi med og sikrer at flere får fullført utdanningen sin. Det er viktig at kommunen er med og gjør grep som kan hindre frafall i videregående opplæring. At det mangler lærlingplasser, bør ikke være en grunn til frafall i skolen, sier Tangen.

UNNGÅR KUTT FOR ANDRE ÅR

For andre år på rad kunne Løtens kommunestyre vedta et budsjett uten kutt, men som derimot gir rom for noen nye investeringer.

Budsjettet for 2017 er en nøktern videreføring av driftsnivået høsten 2016. For de aller fleste virksomhetene ligger driften innenfor de vedtatte budsjettrammene, skriver rådmannen i sitt saksframlegg. Innenfor velferdsområde, der kommunen har flere komplekse og tunge brukersaker, er det varslet merforbruk og behov for styrking av rammene. Dette er imøtekommet i budsjettet, dog ikke fullt ut, for rådmannen forventer at innføringen av aktivitetsplikt for sosialhjelpsbrukere under 30 år, vil bety en reduksjon i utbetalingene i 2018.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat