Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Åpning: Julie Andersen Bakken (16) (f.v.) Hedda Skogvold (14), Stine Jeanett Volden (14) og Mikael Andreas Auestad (13) er glad for at Ungdommens hus i Løten nå er åpnet. FOto: Asgeir Høimoen
 
Får samlet de unge
Lørdag ble endelig nye Ungdommens hus åpnet i Løten. Med det er mye av aktivitetene for barn og unge samlet på et sted i Løten.

Publisert: 05.nov.2016 14:32
Oppdatert: 05.nov.2016 14:35

– Det har blitt ganske bra her. Det er litt annerledes enn det var før på Sentralen, men det er fint med forandring også, sier Julie Andersen Bakken (16).

Hun er en av ungdommene som er med i det nye ungdomsstyret til Ungdommens hus. Der sitter hun i styret sammen med Stine Jeanett Volden (14) og Mikael Andreas Auestad (13).

Lørdag var det endelig åpning av Ungdommens hus, som har flyttet inn i det som tidligere var idrettens hus. Lokalene er pusset opp, og det er klart for at ungdommene inntar stedet.

Samlet på et sted

Med Ungdommens hus ved idrettsplassen er mye av aktivitetene for ungdom samlet på et sted i Løten. Med skatepark, idrettsanlegg, mekkeverksted og musikkbinge er det noe for enhver smak i området.

– Det er positivt at man har fått samlet alt på samme sted, sier Bakken.

Ordfører i barn og unges kommunestyre, Hedda Skogvold (14) var også med på åpningen lørdag.

– Det er veldig viktig med et sånt tilbud for unge her i Løten, sier hun.

– Det er ikke alle som driver med idrett, og da er det fint med en sånn plass for det sosiale nettverket, sier Stine Jeanett Volden i ungdomsstyret.

De håper nå mange unge tar turen til Ungdommens hus i tiden som kommer.

– Vi vil vise at det er et trygt sted, sier Volden

Brukerstyrt

Ungdommene i styret får mye å si for hva som blir innholdet i huset. Tanken har vært at ungdommene selv skal få bestemme hva de vil ha.

– Det er jo ingen som kjenner ungdommen bedre enn oss selv, sier Skogvold.

Styret har allerede vørt med å bære inn møbler, og har hatt sitt første styremøte. De har ennå ikke helt klart hva de vil fylle huset med, men noen tanker har de kommet med.

– Vi har tenkt at vi kan ha noen temakvelder og litt sånt. Slik at det ikke bare blir de samme aktivitetene hele tiden, sier Bakken.

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth sto for den offisielle åpningen av huset, og hun var glad for endelig å få det åpnet.

– Dette skal være et hus styrt av ungdommen. Det startet som en løs idé i 2014, og nå er det endelig på plass. Jeg håper dette blir et hus hvor de kan føle seg hjemme. Uansett om de er interessert i motor, sjakk, data, idrett eller andre ting, sier Lilleøkseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke