Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Stor glede for lekeplass i Munchs ånd
Med farger så klare og innbydende at Munchs «Solen» blekner litt i forhold, kunne den nye lekeplassen i Løten endelig åpne, til stor glede for den yngre garden.

Publisert: 07.okt.2016 15:33
Oppdatert: 07.okt.2016 16:06

Alle barnehagene i Løten var invitert til lekeplassåpning i regi av Rotary og Løten kommune fredag formiddag. Store og små stimet til det utfordrende klatrestativet, den vriene balanselinen, den luftige kinahuska, for ikke å glemme den mildt sagt småkvalmende karusellen.

– Jeg synes det er fint, det er huske og litt forskjellig, sier Maria Langseth Multhagen (4) fra Skogli barnehage, før hun og venninna Iris Hansen (5) gir seg i kast med litt klatring.

Til tross for at vinterstøvler kompliserer det en smule, kommer de to jentene seg opp til toppen i en fei.

– Jeg kommer fra apene! utbryter Iris, som helt åpenbart er en dreven klatremus.

BLE FINERE ENN ANTATT

«En lekeplass i Munchs ånd» var utgangspunktet da Løten Rotary i samarbeid med Løten kommune begynte planleggingen av ny lekeplass på torget utenfor Kiwi. Rotary fikk 1 million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til prosjektet. Kommunen spyttet inn 1,8 millioner kroner for å få realisert planene. Med seg på laget har de hatt landskapsarkitekt Ingvill Sveen, som har tegnet plassen, M. Dobloug, C-H prosjekt og Schjølberg & Tombre.

Per Steinar Skjølaas i Løten Rotary forteller at lekeplassen ble enda finere enn de hadde håpet.

– Både kunstnerisk og med tanke på sammensetningen av lekeapparater er dette blitt veldig bra. Det er mer her enn vi hadde trodd vi skulle få til, sier han.

ORDFØREREN VILLE KLATRE

Faktisk har lekeplassen og åpningen av den vært så etterlengtet at folk var på plass allerede torsdag kveld da gjerdene ble tatt ned.

Også ordfører Bente Elin Lilleøkseth er glad for at den nye lekeplassen er ferdig. Hun sto for den formelle åpningen og snorklippingen. På spørsmål fra HA må også ordføreren medgi at hun får lyst til å klatre når hun ser hvor fine apparatene er.

– Etter jobb skal jeg skifte til bukse og få på meg et par andre sko, så skal jeg klatre litt. Jeg har en hjemme som har bestilt tid her i kveld. Høstferien tilbringer vi her i Løten. Det er ingen grunn til å dra noe sted nå, sier Lilleøkseth.

Hun takket Rotary og landskapsarkitekt Ingvill Sveen for engasjementet og kjærligheten som er nedlagt i prosjektet.

– Sola skaper varme, glede og trivsel. Det håper jeg denne lekeplassen også vil gjøre, sier Lilleøkseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke