Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
OPP I HØYDEN: Ordfører Bente Elin Lilleøkseth fikk jobben med å tenne det 450 kilo tunge lyset da 25-årsjubileet for Løiten Lys ble markert onsdag. – Løiten Lys er en suksesshistorie som har vart over ganske lang tid, sa ordføreren i sin lille tale.BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Feirer 25 lysende år
Løiten Lys har hatt oppturer og nedturer, men til tross for at økonomien ikke alltid har vært like strålende, har de levert lys i 25 år. Onsdag feiret de med tidenes lystenning.

Publisert: 23.nov.2016 14:43
Oppdatert: 23.nov.2016 14:58

Helt fram til søndag skal jubileet markeres. Onsdag åpnet festen med tenning av det største lyset som noen gang er laget i Løten, muligens også i Norge. 450 kilo veier det, det er rundt to og en halv meter høyt, og gjengen i lysstøperiet har mye tid på å lage det.

HER KAN DU MØTE EN KJENT LØTENSOKNING SOM HAR FLERE TUNGE TING I BRENNERIET.

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth fikk den høytidelige oppgaven med å tenne jubileumslyset foran en gjeng skuelystne kunder. Litt ukomfortabel, og påtvunget både hansker og hjelm for sikkerhets skyld, klatret hun oppover gardintrappen.

– Jeg gjør dette for Løiten lys, sa hun, mens karene fra lysstøperiet sto på bakkeplan og passet på både ordføreren og stigen.

MÅTTE PÅ VEKE-JAKT

Oddbjørn Gravenes, Sadmir Hadzan og Almir Hadzan har hatt laget jubileumslyset, som er så stort at daglig leder Camilla Grini en stakket stund vurderte å kontakte Guinness rekordbok. Det ble med tanken.

– Vi måtte bygge en kasse og tette med silikon. Så startet vi med å støpe de tre første sidene, forteller Gravenes.

Det håndlagde lyset er restevoks tvers igjennom. Veka er av Jute-tau, et naturprodukt Gravenes kom over hos Jula.

– Det var en utfordring å finne veke til et så stort lys, forteller Gravenes, som naturlig nok var rimelig spent på været i forkant av onsdagens høytidelige jubileumsåpning.

Og hvordan gigantlyset vil brenne, er det heller ingen som vet, men med 450 kilo voks skulle den stipulerte brennetiden være rimelig lang.

HAR BREDT PROGRAM

Fram til søndag er det mye som skjer på Løiten Lys. Torsdag blir det bingo, konsert og danseshow, for å nevne noe, og i helgen skjer det enda mer. Søndag skal julegrana tennes.

– Vi har prøvd å ha litt for alle, spredd utover. De andre som leier her, har også satt i gang litt, forteller Camilla Grini.

For Løiten Lys er mørketida høysesong, og særlig nå, når det lir mot jul. Kundene er både lokale folk og tilreisende.

– Det er mange turister her. Julesesongen er den beste, men det er godt med trafikk her gjennom sommeren også, sier Grini.

Jubileumsfeiringen fikk en god start. Løiten Lys hadde lovet goodiebag til de første 30 kundene som handlet for over 400 kroner, og disse gikk unna i en fei.

– Vi fikk en veldig god start. Allerede da vi åpnet klokka 10, var de mye folk her. Jeg har gledet meg til disse dagene, sier Grini, som satte pris på at ordføreren kom på besøk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat