Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
TRENINGSKLARE: Oline Hyttebakk (foran f.v.), Nina Smestad, Marius Øie, Henriette Berg, June Rogstad Bekkevold og Emilie Westli. Bak står Simen Gran Blystad (f.v.), Torstein Berg, Martin Alfei og Iver Hyttebakk. Løperne fra Løten O-lag er klare for trening. BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Feirer 40 år som O-lag
Nøyaktig 40 år er gått siden orienteringsklubbene i Nordbygda og Løten slo seg sammen. Nå peker prestasjons-pilene oppover.

Publisert: 05.mar.2017 14:14
Oppdatert: 05.mar.2017 14:18

Det startet med et samarbeid om det tradisjonelle o-løpet Løvspretten i 1974. Tre år senere slo o-gruppene i Løten og Nordbygda idrettslag seg samme, og nå feirer de 40 år som o-lag.

– Løten idrettslag etablerte o-lag allerede i 1946. Så da feiret vi 70 år i fjor, også feirer vi 40 år nå. Vi er glad i kake! forteller o-lagsleder Tove Kristin Westli, materialforvalter Ole Lien og rekruttleder Stine Sønsterud Berg.

Løten o-lag kan se tilbake på mye moro, både fra før og etter sammenslåingen. Noe av det fine med å slå sammen de to klubbene var at de i Nordbygda hadde mange gode seniorer, men dårlig rekruttering, og at det i Løten var mange lovende juniorer. Sånn kunne de utfylle hverandre.

DEN STORE STJERNA

Sigurd Dæhli gjorde fusjonsåret 1977 til et jubelår, da han vant eliteklassa i svensk 5-dagars. Dæhli har vært stjerna i alle år, men både hans og o-laget for øvrigs resultater har gått i bølger.

Mellom 2000 og 2010 hadde de veldig mange gode juniorer. Jenteløperne forsynte seg grovt av medaljefatet i kretsmesterskap, og en rekke veteraner holdt stand. For fem år siden var det litt labert, men nå er de på full fart opp igjen, forteller Lien.

I dag har Løten o-lag til sammen 179 medlemmer i aldersspenn fra ett til over 90 år. Nye medlemmer verver de blant annet gjennom Råtass-opplegget, som de ble belønnet med pris for av Norges orienteringsforbund i 2015.

– I Råtass har vi rundt 25 unger på trening hver gang. Det har alt å si å få de yngre med seg. Får man dem med, får man med familiene. Orientering er veldig sosialt og trivelig å drive med. Folk i alle aldere og alle former er med, og det er aldri for sent å prøve, sier Berg.

– De lærer seg å bruke kart og kompass for å finne fram. Det er noe helt annet enn å bare løpe rundt i skogen; du har et mål å gå etter, sier Westli.

SKAL FEIRE I MAI

5. mars 1977 var stiftelsesdatoen for o-laget, men feiringen drøyer de til i mai. Søndag 7. mai skal 40-årsjubileet markeres. Det sammenfaller med avspark for turorienteringen, hvis poster henger ute fra 1. mai, og at o-laget skal arrangere stolpejakt for første gang.

Turorienteringen i Løten er populær. Eldste deltaker som tok samtlige 75 poster i fjor er over 90 år gammel.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke