Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
NYTT GULV: – Det er ikke ofte det blir gjort bomskudd her, men gulvet var et bomskudd. Parketten vil la for 11 år siden, tålte ikke bruken her, sier kasserer Oscar Wilhelm Nilssen i styret for Skytterhuset. Nå er det lagt linoleum. BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Føler seg lite verdsatt
Styret i Skytterhuset søkte kommunen om penger til nytt gulv, men fikk avslag. – Vi føler at idretten som drives her, ikke blir verdsatt, sier Oscar Wilhelm Nilssen.

Publisert: 29.nov.2016 19:22
Oppdatert: 29.nov.2016 20:16

– Kassa er helt skrapa. Vi har noen småregninger som vi har penger til, men ellers er det tomt, sier kasserer Oscar Wilhelm Nilssen i husstyret.

Les svaret fra kommunen her.

Tidligere i høst sendte Løiten Jeger- og Fiskerforening og Løiten Skytterlag, som eier huset, og husstyret en pengesøknad til kommunen. Etter 11 år trengte huset nytt gulv i flere rom. Klikkertparketten som ble lagt i 2005, var et bomskudd. Den tålte ikke bruken. 185.250 kroner søkte foreningene kommunen om i støtte til nytt gulv. Og fikk avslag.

skuffet over kommunen

Avslaget gjør Oscar Wilhelm Nilssen opprørt. Kassereren er lei det han mener er forskjellsbehandling av ulike idretter i kommunen.

– Idretten som drives her, er ikke verdsatt i forhold til fotballen. Samtidig tror jeg ikke fotballen i Løten greier å vise til tilsvarende resultater som vi har her.

Pengesøknaden var oppe til behandling i formannskapet 16. november. Avslaget ble vedtatt enstemmig av politikerne.

– Jeg er så skuffet at jeg ikke får sagt det, sier Nilssen.

Han forteller at Løten kommune har hjulpet til med tippemiddelsøknader, og kommunen har støttet arrangementer med pengebeløp, men foreningene har aldri fått støtte direkte til huset.

lånte penger i banken

Selv om kommunen sa nei til å bidra, er gulvet i huset skiftet. Det kostet 110.000 kroner.

– Skytterhuset har ikke penger selv; det er eierne som har spyttet inn til skifte av gulv, 50.000 fra hvert lag, forteller Nilssen.

Les svaret fra kommunen her.

Prosessen med å bygge huset tok 40 år for de to lagene.

– Vi har aldri brukt penger vi ikke har hatt. Derfor tok det 40 år. Da vi var ferdige, satt vi igjen med en regning på 800.000-900.000 kroner. Da gikk vi i banken og lånte penger. Vi har aldri gått til kommunen med regninger vi ikke har klart å betale selv, sier Nilssen, som nå allikevel synes det er på høy tid med litt kommunal pengestøtte.– Selv om alt gjøres på dugnad, blir det noen utgifter. Det forundrer meg at det plutselig fantes penger til hjertestartere til fotballklubbene. Det er fint at det er blitt flere hjertestartere i Løten, men det kan være behov andre steder enn på fotballbaner også. Vi har 400–500 personer innom i uka, minner Nilssen om.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke