Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BLIR NYTT: Krysset mellom Stasjonsvegen og Skolegata på fylkesveg 166 i Løten sentrum skal bygges om.
FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Foreslår seks mill. til nytt kryss i sentrum
For å legge til rette for god utvikling i Løten sentrum foreslår rådmannen å sette av seks millioner kroner til nytt trafikkryss ved ungdomsskolen.

Publisert: 08.mai.2017 20:12
Oppdatert: 08.mai.2017 20:35

Løten kommunes årsregnskap for 2016 viser et mindreforbruk på 12.885.752 kroner. Rådmannen foreslår å sette av seks av disse millionene til å forbedre infrastrukturen ved ungdomsskolen. Planen er å bygge nytt kryss mellom ungdomsskolen og torget.

De seks millionene rådmannen foreslår å sette av i fond til tiltaket, er et anslag ut fra hva det har kostet å bygge tilsvarende kryss andre steder.

villig til å ta regninga

I løpet av 2017 og 2018 skal den søndre jernbaneundergangen rustes opp. Og som avbøtende tiltak til omleggingen av riksveg 3 er det planlagt å bygge rundkjøring mellom fylkesveg 166 og Venslivegen ved Shell. Men når begge disse to kryssene skal utbedres, mener rådmannen at det bør bygges nytt kryss utenfor ungdomsskolen i samme slengen.

Egentlig er T-krysset utenfor ungdomsskolen, altså på fylkesveg 166, fylkeskommunens ansvar. Men rådmannen tror sjansen er stor for at det kan gå lang tid før noe nytt kryss er på plass dersom kommunen skal vente på fylkeskommunen. Derfor foreslår han at kommunen finansierer utbyggingen selv.

– Hovedmotivasjonen er å få en sammenhengende løsning for infrastrukturen i sentrum ferdig. Det ligger i forslaget at kommunen tar regninga for å komme videre og få det gjort, sier rådmann Tollef Imsdalen.

Han mener det er naturlig av det gamle vann- og avløpsanlegget i området renoveres samtidig som de ulike kryssene bygges om.

HER kan du lese en HA-sak fra desember - den handler om at Løten ikke kutter, men tar inn flere lærlinger.

KAN BLIR RUNDKJØRING

I saksframlegget, som skal opp i formannskapet onsdag, skriver rådmannen at sentrum er i endring, og at den nye jernbaneundergangen, ombyggingen av meieriet til boligformål, lekeplassen, nye Ungdommens hus og den nye vedsentralen har gitt, og vil gi, sentrum et løft.

Han mener en ny kryssløsning vil være positivt med tanke på de trafikale utfordringene i området, spesielt for fotgjengere. Det vil også gjøre det mulig å gå i gang med en helhetlig utforming av torget, slik at dette blir knyttet sammen med lekeplassen.

Nytt kryss ved ungdomsskolen er for øvrig slett ingen ny tanke. Allerede i reguleringsplanen for sentrum fra 1996 er det regulert ny kryssløsning med rundkjøring ved ungdomsskolen. I den gjeldende reguleringen fra 1996 står det at krysset skal bygges som rundkjøring, men i senere planer er det åpnet for andre løsninger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat