Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
UT PÅ TUR: Tirsdagstrampen gikk fra Klevfos denne uken. Rødkledde Arne Rom, leder i Løten krets av Turistforeningen, ledet an. Helt i front går Mette Stikholmen (med stav) og Lillian Rygg. FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Gågrupper hver dag
Tiden da man gikk på besøk til naboen, er forbi. Nå møtes isteden naboer for å gå på tur i skog og mark sammen.

Publisert: 31.mai.2017 15:45
Oppdatert: 31.mai.2017 16:10

– Turgrupper er blitt en farsott. Det er noen som går nesten hver dag. Det blir en møteplass og en mulighet for å treffe kjente, sier Arne Rom, leder i Løten krets av Turistforeningen.

Les også: Her er årets topp-poster i Løten.

Og sånn er det nok blitt. For bare i Løten er det ulike grupper og konstellasjoner av folk som trasker av sted daglig: Hver mandag formiddag er det gågrupper fra JAL i Nordbygda og fra gangbrua i Furavegen i Brenneriroa. Tirsdager møtes gågruppa Ut på tur - aldri sur ved Frivilligsentralen om formiddagen. På kveldstid på onsdager arrangeres det gåturer fra Løtenhallen, og hver torsdag formiddag spaserer en gjeng av sted fra Østrovegen 29 i Østroa.

Og på tirsdagskveldene gjennom sommeren arrangerer altså Turistforeningen sin Tirsdagstramp.

ADVARTE MOT GLATTE RØTTER

I Løten er Tirsdagstrampen blitt et tradisjonsrikt turtilbud, med historie tilbake til 1990. Turistforeningens kveldsturer har som mål å bidra til minnerike opplevelser, fremme folkehelsen og formidle kunnskap gjennom kveldsturer i lokalmiljøet. Denne uken gikk turen fra Klevfos. vandrerne fulgte stier i Finstadhagan og Englaugshagan med Rolf Wright Hagen som turleder, etter først å ha fått en liten påminnelse, også kalt risiko- og sårbarhetsanalyse, fra Rom.

– Jeg må advare mot glatte røtter og overanstrengelser, sa Rom, som oppfordret til en turmarsj i hyggelig tempo.

GÅR I JULI OG AUGUST

Denne ukens vandring var på drøyt seks kilometer. 24 personer møtte opp i duskregnet. Vanligvis er Tirsdagstrampens løyper på rundt fem kilometer. Tempoet avpasses, slik at alle kan delta.

Med på Tirsdagstrampen i Løten er mange faste vandrere. De går hver tirsdag fram til sankthans, så starter de opp igjen i august.

– Så skilles vi i slutten av august og ses igjen i mai, sier Rom.

Til sammen gjennomføres det 11 turer i sommer, ledet av ulike turledere. Turene går ulike steder i bygda. Ved sesongslutt er det arrangement for turdeltakerne med bevertning og premietrekning på Stousland-hytta på Målia.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke