Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FRISK DAG: Andreas Narmo (f.v.), Lars Lahlum Ruud, Christoffer Goldie og Andreas Bertinussen, alle 16 år, fra Stange videregående skole syntes skidagen på Budor var i friskeste laget.BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Går mot rekordår
I tillegg til at de kunne åpne skitrekket uvanlig tidlig, gjør mangel på snø andre steder at mange legger helgeutflukten til Budor. – Vi opplever et ekstremt trøkk, sier Ola Bolstad.

Publisert: 07.feb.2017 18:02
Oppdatert: 08.feb.2017 09:23

Allerede 3. desember kunne Ola Bolstad på Budor kjøre i gang skitrekket. Budor har så langt hatt en vintersesong uten sidestykke.

– Det har vært kjempepositivt. Da vi åpnet kjelkebakken for en måned siden, kom det største trøkket. Det ringer stadig noen og spør om det er åpent der. Pågangen her er utrolig stor, sier Bolstad.

Flere faktorer kan bidra til å sørge for uvanlig solid trafikk på Budor, men Bolstad tror det i stor grad handler om lengten etter snø. For folk som kommer sørfra, kanskje helt fra Oslo, er Budor ett av de nærmeste stedene hvor de er garantert godt skiføre.

OPP MOT 200 SENGEPLASSER

På Budor har de 150 sengeplasser å leie ut, 180 hvis folk er gode venner, og enda noen flere om folk er veldig gode venner og alt av sovesofaer tas i bruk.

– I romjula og de siste fire helgene har det vært fullt her. Også i vinterferien er det fullt, men fra uke 9 og utover er det fortsatt plass, sier Bolstad.

For Budors del er det litt synd at Hedmark, Akershus og Oslo har vinterferie samme uka i år.

– Tidligere har vi hatt to gode uker. Nå får vi én kjempegod, nesten for god, uke, sier Bolstad, som sammen med samarbeidspartnerne kan by på en rikholdig aktivitetsmeny i vinterferien.

Værgudene har behandlet Budor på en god måte i år, men nå kunne Bolstad godt tenke seg litt mer snø. Han kan skilte med 50–60 centimeter nå. Skal slalåmbakken kunne holdes åpen helt til påsken, som er uvanlig sen i år, hadde det gjort seg med noen flere centimeter.

– Vi er absolutt fornøyde, men vi ønsker oss mer snø. Det er ikke uvanlig med halvannen meter på denne tiden. Vi har planer om å kjøre heisen til 2. påskedag, 17. april, sier Bolstad.

TIL BUDOR PÅ SKIDAG

Da HA var på besøk tirsdag, var en stor delegasjon dansker innkvartert i gjestegården. I tillegg hadde elever fra Stange videregående skole skidag, under knallblå himmel, omkranset av tunge, hvite graner og innhyllet i ti friske minusgrader.

– Jeg var her en god del før, men jeg har ikke vært her så mye i år, sier Andreas Narmo (16), som har tatt seg en pause i slalåmkjøringen.

– Det er ikke så stort her, skyter Christoffer Goldie (16) inn.

– Men det er et fint sted hvis man skal ta en liten tur, synes Narmo.

Kine Martinsen (18) og August Gjestvang (17) foretrekker langrennssporet, og løyper er det milevis av på Hedmarksvidda. Faktisk er løypenettet så stort at man kan gå seg aldeles bort.

– Vi skulle gå til Målia og videre mot Stenfjellhytta, men vi ble sendt i helt feil retning, så vi har gått rundt Budor skistadion, smiler Martinsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat