Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
på plass: Bente Hagen fra kulturavdelingen i kommunen (f.v.), vaktmester Ove Østborg og idrettskonsulent Ole Eskild Dahlstrøm med Løtenhallens nye hjertestarter. Den skal henges opp på kontoret til tilsynsvaktene.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Gjør idretten tryggere
– Dette er en gave vi håper at vi aldri får bruk for, sa idrettskonsulent Ole Eskild Dahlstrøm da han tok imot en knallgul hjertestarter fra kommunen.

Publisert: 03.okt.2016 09:49
Oppdatert: 03.okt.2016 10:04

En hjertestans under en fotballkamp i sommer gjorde inntrykk. Nå har bygdas tre fotballklubber og Løtenhallen fått hver sin hjertestarter av kommunen.

– Dette er en gave vi håper at vi aldri får bruk for, men nå står vi i alle fall bedre rustet i tilfelle det skulle skje en ulykke, sa idrettskonsulent Ole Eskild Dahlstrøm i det han tok imot Løtenhallens nye hjertestarter.

FIKK EN STØKK I SOMMER

I sommer fikk Nordbygda-spiller Morten Granhaug hjertestans under en fotballkamp mot Sørskogbygda. Heldigvis var lagkamerat og frivillig i Røde Kors Martin Skjæraasen til stede. Han skjønte alvoret og fikk i gang hjertet igjen mens ambulansen var på veg.

Hendelsen gjorde inntrykk både i idrettsmiljøet og hos Løten kommune. Nå har kommunen kjøpt hjertestartere til alle de tre fotballklubbene – Løten, Nordbygda og Ådalsbruk – og i tillegg har de utrustet Løtenhallen med egen hjertestarter.

Idrettskonsulent Ole Eskild Dahlstrøm og vaktmester Ove Østborg kunne i går ta imot hjertestarteren til Løtenhallen. Den skal henges opp på kontoret til tilsynsvaktene.

– Dit er det like langt fra begge hallene. Den må stå trygt, samtidig som det må være kort veg for å få tak i den, sier kulturkonsulent Bente Hagen.

Løten fotballklubb sin hjertestarter har fått plass i garderoben i kjelleren i nye Ungdommens hus. Egentlig var tanken at Løten fotballklubb og Løtenhallen kunne ha en felles hjertestarter i beredskap, men da kommunen først hadde bladd opp flere titusener for tre hjertestartere, slo de på stortromma og kjøpte en egen til Løtenhallen.

VIL HA MANGE PÅ KURS

Investeringen hadde en samlet kostnadsramme på inntil 60.000 kroner.

– Dette er en investering man ikke kan være foruten. For noen år siden skulle alle ha hjertestartere, så har det blitt borte igjen. Spørsmålet om hjertestarter er også noe som har vært tatt opp i Idrettsrådet tidligere, så ble det aktualisert i sommer, sier Dahlstrøm.

Det er Løten-firmaet Modul Nordic som har levert hjertestarterne. De skal finne datoer for kurs for trenere, lagledere, gymlærere, tilsynsvakter og andre som kan ha behov for det. – Hjertestarterne skal være enkle i bruk, men dess flere som får opplæring i å bruke dem, dess bedre er det. Vi håper turn og håndball tar litt ansvar når det gjelder å lære opp folk, sier Hagen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat