Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
STEN PÅ STEN: I fjor produserte og solgte Henny Kildahl 1.500 kilo flatbrød. Nå selges Nosim-flatbrødene 15 steder i nærområdet, og gjennom et nytt lokalmatnettverk håper Kildahl å få flatbrødene ut til et enda større område. Kildahl har bakgrunn som kokk og fra kantine.alle FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Gjorde flatbrød-drømmen virkelig
Klokka ti på sju om morgenen går Henny Kildahl ut døra, tusler over gårdsplassen og gyver løs på flatbrødbakingen i fjøset på den andre siden av tunet. 1.500 kilo gikk unna i fjor. I år er målet 2.000 kilo. Nå er hun med på å starte nettverket Smak av Innlandet.

Publisert: 26.mar.2017 14:29
Oppdatert: 26.mar.2017 15:27

Henny Kildahl hadde vært svanger med ideen lenge. For nøyaktig to år siden, på dagen, startet hun opp sitt eget flatbrødbakeri, Nosim, i Nordbygda. Først var det den gamle garasjen til campingvogna som ble brukt som bakeri. Nå er 120 kvadratmeter fjøs forvandlet til produksjonslokale.

Henny kjevler ut en tynn leiv, legger den på takka og deler den opp i trekanter med et pizzahjul. Fra sju om morgenen til halv fire om ettermiddagen holder hun på sånn. I fjor bakte og solgte hun rundt 1.500 kilo flatbrød gjennom lokale utsalgssteder. I år er målet 2.000 kilo.

– Jeg har tenkt på om jeg skulle hatt noe hjelp etter hvert, men foreløpig er jeg alene om det, sier Kildahl.

DELTOK PÅ GRÜNE WOCHE

I januar var hun på matmessen Grüne Woche i Berlin sammen med flere andre lokalmatprodusenter fra regionen. Det har gjort at hun ligger litt bak årets produksjonsmål, forteller hun, men Grüne Woche var en stor opplevelse.

– Det var veldig bra. Bare å se så mye folk når man pleier å stå nedi her alene ... sier Kildahl og skotter rundt seg i det luftige og særdeles tynt bemannede produksjonslokalet.

I Berlin fikk flatbrødene positiv respons, men de ble også møtt med litt forundring.

– Flatbrød var fremmed for dem. De så ikke helt poenget, men de syntes det var veldig godt, sa de. Jeg tok med en flatbrødpakke til den italienske standen. Til slutt fant jeg en italiener som snakket engelsk. Han syntes det var godt, men de hadde en annen type brød.

brettehjelp fra mor og far

Her hjemme selges Nosim-flatbrødene 15 steder i nærområdet. Mellem gardsmatutsalg i Elverum og Matfatet i Ringsaker selger mest. Før jul deltok gründeren selv på julemarked på Budor, og der var flatbrødene populære.

Men Kildahl har ikke tid til å delta på så mange messer, for da ryker dyrebar produksjonstid. Alt av flatbrød baker hun selv, men til å brette de særegne, trekantede pappeskene, trår familien til.

– Mamma og pappa hjelper til med å brette bokser. Nå i vinter har de sittet og sett på ski-VM og brettet. De er til god hjelp, forteller gründeren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat