Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
UENIGE: Kommunens advokat Steinar Mageli (f.v.), rådmann Tollef Imsdalen og Bjarne Kjøs fra Stasjonsveien 14 AS/Friskus frisklivssenter tolker dommen ulikt. Til høyre står kommunalsjef oppvekst Inger Torun Holmgren.begge fOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Grunneiere føler seg lurt av kommunen
Den nybygde undergangen i Løten havnet i retten, men kommunen og grunneierne er fortsatt uenige om erstatning. – Vi står igjen som den store taperen, sier Bjarne Kjøs i Stasjonsvegen 14 AS.

Publisert: 05.jan.2017 06:45
Oppdatert: 05.jan.2017 07:01

Byggingen av jernbaneundergangen i Løten havnet i retten da kommunen og grunneierne ikke klarte å bli enige om grunneiererstatning. I høst vurderte tingretten det slik at Løten kommune må betale Rom Eiendom 750.000 kroner for tomt. I tillegg må kommunen betale 350.0000 kroner for arealet den nye undergangen har tatt fra Stasjonsvegen 14 AS og Friskus Frisklivssenter.

LES OGSÅ: "Skjønner ikke at man kan bruke nesten 20 millioner på "det hullet" der borte"

Disse summene er betydelig lavere enn hva kommunen i utgangspunktet måtte punge ut. Onsdag ble formannskapet informert av rådmann Tollef Imsdalen om kommunens tolkning av dommen i et ekstraordinært møte.

For fortsatt strides partene. Frøydis og Bjarne Kjøs, som eier Stasjonsvegen 14 og Friskus Frisklivssenter, mener i samråd med sin advokat Christen Dahl at de 350.000 kommer i tillegg til de 400.000 som allerede er utbetalt. Kommunen på sin side støtter seg til advokat Steinar Mageli. De tolker det slik at de 350.000 inngår i de 400.000, og at Stasjonsvegen dermed må betale tilbake 50.000 kroner til kommunen.

SKUFFET OVER KOMMUNEN

Frøydis og Bjarne Kjøs reagerer på behandlingen de har fått av Løten kommune. Ifølge den første avtalen med kommunen fra februar 2015 var de forespeilet 400.000 kroner i tillegg til nytt areal for parkering av 20 biler, som skulle dekke opp for tap av 13–15 plasser. P-plassene ble stoppet av innsigelser fra Jernbaneverket.

Ekteparete Kjøs har drevet næringsvirksomhet i Løten sentrum en mannsalder. Tidligere denne uken sendte de brev til formannskapets representanter. Der gir de tydelig uttrykk for at de er svært misfornøyde med kommunens opptreden i saken. Blant annet refererer de til et møte to uker etter dommen kom, der de hevder kommunen holdt tilbake informasjon om at kommunen tolket dommen annerledes enn ekteparet, noe som fratok ekteparet muligheten til å anke saken i tide.

– Vi er oppgitt og skuffet over den behandlingen Løten kommune har gitt oss, skriver de i brevet, hvor de innstendig ber om at Løten kommune utbetaler hele summen, altså 350.000 kroner i tillegg til de 400.000.

AVVISER SPEKULASJONENE

Rådmann Tollef Imsdalen sa under onsdagens møte at han følger advokat Magelis tolkning av dommen. Rådmannen avviser spekulasjonene fra ekteparet om at de er offer for et taktisk spill.

– Det har kommunen ingen foranledning til å drive med. Jeg vil på det sterkeste tilbakevise spekulasjonene, sier Imsdalen.

Bjarne Kjøs sier han er usikker på hva de nå vil gjøre, men de vurderer Sivilombudsmannen.

– Skal vi gå til sak om hvordan dommen oppfattes, vil det koste like mye som vi nå er uenige om. Vi er et lite selskap. Vi har ikke råd til det. Sivilombudsmannen vil være en mulighet, sier Kjøs.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke