Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
mest til felleskassa: Johan Bysveen var tidligere boresjef i et oljeselskap, men nå har han trappet ned. Likevel ligger han som nummer to på inntektstoppen i Løten, og han er den løtensokningen som betaler aller mest skatt.FOTO: FOTO: NPF/BJØRN STUEDAL
FOTO: NPF/BJØRN STUEDAL
Original bildetekst:
 
Har boret seg til topps
Løtensokningene som topper inntektslista for kommunen, tjener gode penger på å bore i tenner og etter olje. Og på eiendom.

Publisert: 14.okt.2016 22:30
Oppdatert: 14.okt.2016 22:46

Tannlege Morten Erik Blystad (66) har klatret til topps på listen over Løtens høyeste inntekter med 5.365.368 kroner i 2015. I tillegg har han kuppet førsteplassen på formuetoppen i Løten med en formue på godt over 15 millioner.

Blystad har lang fartstid som tannlege, men forklaringen på den høye inntekten er ikke at det er spesielt mye dårlige tenner i Løten. Tannlegen arvet for mange år siden et eiendomsselskap i Oslo, Torshovbygg AS, som driver med utleie av eiendom. Blystad er styreleder for Torshovbygg AS, som i fjor hadde en omsetning på 4,7 millioner kroner og et resultat på 8 millioner. Dette har gitt tannlegen topplassering på listens over Løtens høyeste inntekter, og gjort ham til Løtens nest største skattyter med 1,55 millioner i fjor.

HA forsøkte å komme i kontakt med Blystad fredag, uten hell.

betalte aller mest skatt

Nummer to på inntektstoppen i Løten er Johan Bysveen (61) med 3.742.844 kroner. Bysveen har ligget høyt på inntektstoppen i mange år.

– Jeg trodde ikke jeg lå på toppen i år også? undrer han når HA slår på tråden og kan fortelle at om han ikke ligger på topp rent inntektsmessig, var han i alle fall den løtensokningen som spyttet inn mest i felleskassa i fjor, over 1,6 millioner kroner.

Bysveen har vært boresjef i oljefirmaet Lundin i mange år, men i fjor sa han opp stillingen.

– Jeg har begynt å trappe ned. Nå jobber jeg som rådgiver i oljefirmaet, forteller Bysveen.

– Det er mye ansvar, en veldig interessant jobb. Verden trenger energi, slår Bysveen fast.

TJENER GODT PÅ HØNS OG EGG

Jan Snipen og Siri Kullerud, som eier og driver Kullerud gård på Ådalsbruk, ligger på tredje- og fjerdeplass på inntektstoppen for 2015 i Løten. De står oppført med inntekter på henholdsvis drøyt 3,5 og 3,3 millioner og skatt på en drøy million på hver. I tillegg står Snipen oppført med formue på rundt 7,5 millioner.

På Kullerud driver de oppavl av kyllinger, rugeeggproduksjon og produksjon av slaktekylling. Bedriften ble startet opp i 1958 av Siri Kulleruds far. I fjor produserte de rundt 440.000 kyllinger og i underkant av 10 millioner rugeegg. Det er ti årsverk i bedriften, og de omsatte for 34 millioner kroner i 2015. Kullerud-driverne ble for kort tid siden tildelt Løtenprisen for bidraget til næringslivet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat