buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Har inngått kontrakt på 31 millioner kroner
Etter 20 år med venting får endelig brukere og ansatte ved Løten arbeids og opplæringssenter nye lokaler. Nybygget på vedtomta blir ett av Løten kommunes dyreste.

Publisert: 20.apr.2017 11:56
Oppdatert: 20.apr.2017 12:00

Nybygget som i løpet av et års tid skal reise seg på vedtomta i Venslivegen, er ikke småtteri verken i størrelse eller kroner. 1.100 kvadratmeter stort blir bygningen, som skal huse Løten ved og service, vaskeriet og de andre tilbudene Løten arbeids- og opplæringssenter (LAOS) driver.

LES OGSÅ: Inviterte til åpen dag

Og prislappen? Jo, den er på 31 millioner, ganske voldsomt i Løten-målestokk. Entreprenørfirmaet Hagen og Godager AS fra Stange vant anbudskonkurransen.

– I kronebeløp er dette av de største prosjektene i Løten. Prisen er omtrent den samme som for Østvang skole eller omsorgsboligene på Bøndsen, sier Erik Adolfsen, seksjonsleder for bygg- og vedlikeholdsseksjonen i Løten.

ved, vask og klasserom

De gamle lokalene på vedtomta er jevnet med jorden, og rundt 17. mai starter byggingen av de nye. I mai neste år skal de stå klare til innflytting for LAOS’ ansatte og 35–40 brukere.

Her blir det stort arealet for vedproduksjon, som i tillegg får et utendørs lager, moderne vaskeri med ren og uren sone, slik at de kan vaske tøy for helsearbeidere, det blir møterom, kontorer, rom for de ulike aktivitetene som i dag holder til ved Brenneriet, kjøkken, kantine, og en seksjon med dusj og garderober.

Andersen + Fremming er arkitekter for prosjektet.

en lettelse for laos

Allerede da generalplanen for yrkesbygg ble vedtatt i 1997, var det snakk om opprustning av LAOS-lokalene ved Brenneriet. Men intet ble gjort, og i 20 år har lokalene falt mellom to stoler. De har lenge hatt ønske om samlokalisering av de ulike tilbudene.

LAOS-leder Ragnhild Bekk sier at det er en lettelse å se at det endelig skjer noe på vedtomta.

– Det er så vi nesten ikke tror det! Nå har vi en jobb å gjøre: Nytt hus og nye lokaler gir noen nye muligheter.

Hun sier de nye lokalene er som en bekreftelse fra kommunen på at det de driver med ved LAOS, er viktig. Både ansatte og brukere er forventningsfulle, og LAOS egen avisredaksjon følger nysgjerrige med på framdriften.

Selv om de har ventet siden 90-tallet, sier Bekk at de er veldig fornøyde med siste del av prosjektperioden. Om om hun ikke senker skuldrene riktig ennå, kan LAOS-lederen i alle fall flytte fokus.

– Nå kan vi fokusere på det faglige innholdet, sier Bekk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat