buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Hedret: De ansatte på kjøkkenet på Løten Helsetun med Berit Halvorsen (f.v.), Karin Halbakken, Siv Kittelstad, Hege Olafsen, Eva Johansen, Inger Mari Bryhni og Lise S. Bakke ble hedret for innsatsen i Gylne Måltidsøyeblikk.
Foto: Asgeir Høimoen
 
Løten Helsetun blant landets fire beste
I fjor ble Løten Helsetun best i Hedmark i Gylne måltidsøyeblikk. I år ble de blant landets fire beste sykehjem. Nå vil de fortsette å gi de eldre uforglemmelige måltidsøyeblikk.

Publisert: 20.nov.2016 14:02
Oppdatert: 20.nov.2016 14:44

– Det er klart dette er stas. Vi føler at det vi gjør er riktig, sier kjøkkensjef på Løten Helsetun Lise Merete Solli Bakke.

Nylig fikk Løten Helsetun tildelt diplom og blomster for sin innsats i årets Gylne Måltidsøyeblikk. Av 203 påmeldte, var Løten Helsetun blant de fem finalistene. Det var svært jevnt mellom de fire øverste i finalen, og helsetunet i Løten var blant disse fire. Helt til topps gikk Sundheim bo- og treningssenter på Vinstra.

Årets resultat for Løten Helsetun er et steg opp fra fjoråret, da de ble fylkesvinner, og blant landets 19 beste.

Konkurransen arrangeres av Landbruks- og matdepartementet og Forbrukerrådet, og målet med årets konkurranse var å skape engasjement rundt måltidene.

Brenner for det

Bakke ble rørt til tårer da diplom og blomster ble delt ut av assisterende fylkesmann Anne Kathrine Fossum.

– Jeg brenner for matomsorg for eldre og riktig ernæring. Jeg må takke alle på kjøkkenet og på resten av huset for at vi har fått til dette, sier Bakke.

Hun mener godt kosthold er en viktig forebyggende faktor for eldre.

– Det gir god helse, og det er noe av grunnen til at vi valgte å gjøre dette. Vi prøver også å ta vare på mattradisjonene til generasjonen som er her. De ansatte får også bruke sin kompetanse, og vi lager maten fra bunn, sier Bakke og legger til at de også er med på neste års konkurranse.

– Et forbilde

Fossum var full av lovord om helsetunet da hun delte ut diplomet.

– Løten Helsetun er veldig gode ambassadører for Hedmark og et forbilde for andre alders- og sjukehjem. Maks poengsum i konkurransen var 80 poeng, og alle finalistene hadde over 74, sier Fossum.

Som en del av premien får kjøkkensjefen inngå i et nettverk med departementet og Forbrukerrådet sammen med representanter fra andre alders- og sjukehjem.

– De skal jobbe med hvordan man kan få opp interessen for matglede for eldre, og bistå andre med å oppnå det de klarer her, sier Fossum.

Mange beboere på helsetunet var samlet i kantina da diplomet ble delt ut. Det er tydelig at brukerne selv er veldig godt fornøyd med det de får servert.

– Det er god mat her, sier Bjørg Johansen.

– Maten er gørrfin. De gjør en veldig god jobb på kjøkkenet. I tillegg tror jeg det betyr en del at de bruker gode råvarer i maten de lager, sier Ingeborg Skårholen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Bjørg Johansen (t.v.),og Ingeborg Skårholen (t.h.) er veldig fornøyd med maten de får av kjøkkensjef Lise Merete Solli Bakke (i midten) og resten av gjengen på kjøkkenet. FOTO: Asgeir Høimoen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat