Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
INGEN OMKOMNE: De siste to årene har juletrafikken gått pent og rolig for seg. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
 
Ingen omkomne i juletrafikken de siste to årene

NTB
Publisert: 25.des.2016 09:53
Oppdatert: 25.des.2016 09:57

Etter flere år med mange alvorlige juleulykker, viser tall fra Statens vegvesen at ingen har mistet livet i juletrafikken de to siste årene.

Inntil 1. juledag i år er det heller ikke meldt om ulykker i høytiden med dødelig utgang.

– Folk er stort sett flinke og tar det med ro. Men vi er likevel litt urolige. Stor trafikk, sammen med krevende vei- og værforhold i desember, betyr økt risiko, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Hvert år skjer det opp mot hundre ulykker med personskader i juletrafikken. Høy fart og forbikjøringer som skaper farlige situasjoner, er fellesnevneren.

– Ved å tilpasse farten etter forholdene og fartsgrensen, gir du et viktig bidrag til at vi alle kan ferdes trygt i juletrafikken, sier veidirektøren.

I juletrafikken i 2015 ble det registrert 83 alvorlige ulykker, men ingen dødsulykker. Heller ikke i foregående jul mistet noen livet på norske veier. I gjennomsnitt har tre mennesker mistet livet i trafikken hver jul de fem siste årene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke