buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Ingen romjul uten juletrefest på Skjold
Skjold forsamlingshus er et populært møtested året rundt, men i romjula er det ekstra koselig å besøke det gamle trehuset i Nordbygda.

Publisert: 28.des.2016 20:59
Oppdatert: 28.des.2016 21:02

Det er fjerde juledag i Løten. Lukten av vedfyrt varme og lune kaker er det første man møter når man rusler inn på Skjold denne romjulskvelden. Inne i gangen står en liten familie som har tatt turen til Brandsrudvegen 216 for å nyte god julestemning.

– Det er første gang vi er her på juletrefest. Vi gleder oss til å se om julenissen dukker opp med noen godteposer til barna, smiler pappa Tollef Øverby.

Familien fra Løten synes det er koselig å møte kjentfolk og gå rundt juletreet etter en stille rolig julefeiring den siste uka.

– Det er litt trist uten snø, men det gjelder vel for de aller fleste her i området, sier mor Linn Hege Evensen, mens sønnen Birk (2) sitter pent på armen og venter på hva som skal skje.

En kjapp opptelling viser at rundt 40 personer tok turen til Skjold denne fjerde juledagen. Nestleder i foreningen Skjolds venner, Karin Hoel, er fornøyd med oppmøtet.

– Det er veldig bra med liv i lokalet på denne årlige tradisjonen med juletrefest. Det har nok vært flere unger her tidligere år, men vi er likevel glade for at så mange møter opp, sier hun.

Ildsjelene bak Skjold har de siste månedene gjort mye arbeid med huset, deriblant flere malingsstrøk og bygging av nytt uthus. Vedlikeholdet av bygningen blir nok likevel aldri helt ferdig.

– Vi har pratet på å isolere huset. I kveld er det lunt og varmt her, men det er fordi vi fyrer så godt, sier Hoel.

Skjolds venner ble dannet i 2000 og overtok det gamle trehuset i 2004. Siden den gang har venneforeningen lagt ned utallige timer for å ta vare på lokalene. Foreningen har i dag rundt 100 medlemmer som bidrar med dugnadstimer og annet arbeid.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat