Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
MISTET LIVET: Thor Engebretsen fant et avmagret og dødt rådyr på trappa utenfor brukthandelen han driver i Løten. Mangel på mat, og store snømengder gjør denne vinteren spesielt hard for blant annet rådyr. Derfor beslutter Løten kommune nå å innføre ekstraordinær båndtvang.
FOTO: Thor Engebretsen
 
Innfører ekstraordinær båndtvang i Løten
Løten kommune har vedtatt- med hjemmel i Hundeloven § 6, pkt. f, Forvaltningsloven § 37 og 38 -forskrift om ekstraordinær båndtvang for hunder, med umiddelbar virkning, skriver Løten kommune på sin hjemmeside.

Publisert: 19.feb.2018 15:36
Oppdatert: 19.feb.2018 14:24

Det er store snømengder som gjør at avgjørelsen ble tatt.

 - Vinterens spesielt store, og vedvarende snømengder gjør det vanskelig for vilt- og spesielt for rådyrene å ta seg fram og å finne mat. I en slik situasjon vil dyrenes energireserver og kondisjonen etter hvert bli dårligere, skriver kommunen.

Båndtvangen gjelder overalt innenfor kommunegrensene. 

 - Unntatt fra disse bestemmelsene er hunder som er i tjeneste for politi, toll- eller redningstjeneste, eller som brukes i ettersøk etter såret eller sykt vilt, skriver Løten kommune.

Det presiseres at båndtvang også gjelder for hund når den brukes for jakt, jakthund-trening og jaktprøver.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke