Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
FEST­KO­MI­TE­EN: Wi­dar Evensen (fra venst­re), Unni Berglund Evensen, Tho­re Berglund, Eva Berglund og Roy Aa­seth ser fram til å fylle storsalen med liv.
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Inviterer alle i Løten som gruer seg til jul
Forrige julaften tenkte denne blide gjengen at de ville gjøre noe fint for andre. I år lager de julefeiring for alle som måtte føle seg ensom eller utilpass i høytiden.

Publisert: 02.des.2017 14:24
Oppdatert: 02.des.2017 14:35

– Vi må jo få med juletreet!

Tre muntre karer humrer og banner mens de på finurlig vis frakter et stort og grønt juletre ned fra andre etasje på Ådalsbruk Arbeidersamfund. Barnålene i plast har holdt seg godt siden sist.

På julaften – nøyaktig samtidig som Sølvguttene synger – blir det nemlig stor julemiddag på det staselige samfunnshuset i bygda.

Medarrangør Thore Berglund forteller hvordan ideen oppsto:

– Vi prata om det på julaften i fjor. Vi kikket bort på juletreet som nesten lettet fra gulvet på grunn av alle pakkene. Da begynte vi å tenke på det som faktisk er viktig, nemlig å hjelpe andre.

Dermed var tankeprosessen allerede godt i gang. Vennegjengen bestemte seg for å gjøre neste julaften spesiell for alle dem som kanskje ikke har det så greit i jula.

– Mange i Løten er fattige, eller er helt alene i hverdagen. Det er utvilsomt behov for et slikt arrangement, mener Berglund.

Svoger Widar Evensen skyter inn følgende:

– Hvis man er ensom, da er det like jævlig om man er millionær!

Eneste vilkår: Null rus

Festkomiteen ønsker alle som vil være med velkommen.

– Her kan man melde seg på uten å måtte begrunne noen verdens ting. Hvis man tenker at dette høres riktig ut, så er det bare å bli med. Det kommer en del barn, så arrangementet er helt rusfritt, sier Thore Berglund.

Arrangørene regner med at de skal få plass til 100 personer hvis det tar helt av med påmeldinger. Foreløpig er det bekreftet ti påmeldte, i tillegg til arrangørene og deres familier.

– Vi tar med oss hele gjengen og feirer julaften her, sier Berglund.

– Og om det bare skulle bli oss, så blir det trivelig likevel. Med færre folk, så bruker vi peisestua i stedet, fortsetter han.

De gode julehjelperne har likevel et realistisk håp om 30–40 eksterne deltakere. Gjengen frister tross alt med gratis mat:

– Vi tilbyr klassisk julemiddag med ribbe, pølse, surkål og potet – pluss noe alternativt til dem som eventuelt ikke spiser svin eller kjøtt, sier Unni Berglund Evensen.

Dugnadsgjengen er også behjelpelige dersom noen i forkant melder inn behov for skyss.

– Vi henter dem som ikke kommer seg hit selv. Deltakelsen her skal ikke stå og falle på en biltur på noen kilometer, sier Thore Berglund.

Slipper leiekostnad og vask

De gode hjelperne er også så heldige at de har fått låne hele bygget kostnadsfritt på julaften.

– Vi ville også være med og bidra litt, sier Roy Aaseth, formann i Ådalsbruk Arbeidersamfund.

– Vi sørger også for å vaske rent etterpå, smiler han under barten.

Arrangørene vil takke alle som har bidratt til å gjøre julefesten mulig, deriblant lokale bedrifter som bidrar med både mat, drikke, penger, blomster og pynt.

– Hele lokalsamfunnet vil være med og bidra. Vi har fått masse tilbud om kakebaking. Giverviljen er kjempegod, sier Thore Berglund.

Arrangørene lover julegaver til alle som måtte komme. Det går nemlig rykter om at også nissen vil dukke opp i løpet av kvelden.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PRAKT­BYGG: Ådals­bruk Arbeidersamfund er vir­ke­lig et flott skue.
FOTO: Martin Næss Kristiansen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat