buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
STOLPEJAKT: Tore Stenseth i Løten O-lag har plassert ut 52 stolper i Løten. Mange har startet jakten på stolpene allerede.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Inviterer til stolpejakt
Tore Stenseth i Løten O-lag har plassert ut 52 stolper i kommunen. Stolpejakten er i gang.

Publisert: 28.mai.2017 15:34
Oppdatert: 28.mai.2017 15:47

285 personer har lastet ned appen Stolpejakten og begynt å lete etter utsatte stolper i Løten bare i løpet av den siste uka. Og for å dra med seg enda flere, har O-laget nå invitert alle Løtens innbyggere med på jakten ved å sende ut brosjyre med kart til 3.600 husstander.

Her kan du lese om hvordan stolpejakten i Hamar foregår.

Stolpejakt begynner å bli en godt kjent måte for å få folk ut på tur, men i Løten er det første gang folk sendes ut på tur med kart eller mobil med app i hånda for å jakte utsatte stolper.

mange turmål i sommer

HA har tidligere skrevet om Turistforeningen opplegg med Ti topposter i Løten. O-lagets stolpejakt kommer i tillegg til den årelange topposttradisjonen. Dermed har turglade løtensokninger uvanlig mange lokale mål å gå etter i sommer. Begge de to trimtilbudene er gratis å delta på.

Tore Stenseth i Løten O-lag er prosjektleder. Han har egenhendig plantet ut 52 stolper i Løten, 20 av dem i Budor-området, resten i Sentrum og på Slettmoen.

– Jeg er jo o-løper, så jeg satt og studerte kart og fant ut hvor jeg skulle plassere dem. Noen poster er urbane, noen er litt mer gjemt, forteller Stenseth, som selv ramlet over noen fine turmål.

– Ved Doksrudkoia og bygdeborgen hadde jeg aldri vært før, selv etter å ha bodd 45 år i Løten. Dit bør folk ta en tur.

Når folk har vært ved en post, kan de enten skanne QR-koden på stolpen med telefonen, eller de kan notere ned en kode fra stolpen på papirkartet.

85.000 I JAKTBUDSJETT

Stolpejakten i Løten har budsjett på 85.000 kroner. Bare det å få trykket opp 5.000 kart, har kostet et par titusener. Til prosjektet har O-laget fått støtte fra kommunen og fylkeskommunen.

Stenseth håper på 1.000 deltakere. Målet bør være innen rekkevidde, for allerede før alle stolpene var plassert ut, hadde flere ivrige løtensokninger lastet ned appen og startet jakten.

I tillegg til at husstandene har fått brosjyre i posten, kan man finne disse på Tingberg, Nærstasjonen, hos Løiten Almenning, Shell og i noen forretninger. Almenninga deler ut kart til hyttefolket.

– Vi er litt taktiske når vi engasjerer hytteeierne. Vi vil at de skal komme seg ut, og at de skal ta en tur til sentrum, sier Stenseth.

Stolpene står ut september. Da blir det premietrekning. Hver registrerte stolpe gir ett lodd til trekningen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat