buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
MANGE JULEGAVER: Linda Larsen (f.v.) Mads Bye Langedrag, Thomas Almli, Lisa Hansen Pedersen, Henning Sletli og Rene Bråten hos Løten arbeids- og opplæringssenter har laget produkter de selger.BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Inviterte til åpen dag for å vise seg fram
Gjennom året har gjengen ved arbeids- og opplæringssenteret i Løten laget dekorasjoner, bilder og håndarbeidsprodukter. I går inviterte de til åpen dag.

Publisert: 01.des.2016 20:04
Oppdatert: 01.des.2016 20:13

Målet med den åpne dagen var å vise fram hva de driver med på arbeids- og opplæringssenteret (LAOS) like ved siden av Løiten brenneri. Og det er ikke rent lite, for bordene med produkter Linda Larsen, Mads Bye Langedrag, Thomas Almli, Lisa Hansen Pedersen, Henning Sletli og Rene Bråten hadde til salgs, rommet mye forskjellig. På veggen hang bilder signert Dag Løkenhagen, skikkelig fine kunstverk med julegavehyggelige priser. Mads Bye Langedrag hadde vevd løpere.

– Det gjorde jeg i vår. I høst har jeg lagd telysholdere, forteller han.

Han har vært på LAOS en god stund. Åpne dager med besøk, der folk fra nærmiljøet får se hva han og de andre på LAOS driver med, har han vært med på flere ganger.

– Jeg synes det er fint å få besøk her, sier han.

Viser fram hva de gjør

Arbeids- og opplæringssenteret er et kommunalt tiltak som gir tilbud om aktivitet, opplæring og sysselsetting til voksne i Løten med behov for bistand. Gjennom opplæring og arbeid skal senteret gi den enkelte bruker et individuelt tilpasset tilbud og være et sted for trivsel, trygghet og utvikling. Ragnhild Bekk er avdelingsleder.

– Vi har åpen dag to ganger i året. Det er viktig for å synliggjøre deltakerne og aktiviteten og vise fram verdiskapningen vi har her. Vi produserer noe, men målsettingen er ikke å produsere mest mulig. Vi legger til rette for opplevelser, sier Bekk.

LAOS hadde sendt ut invitasjoner til samarbeidspartnere til den åpne dagen. For anledningen hadde de etablert en egen kafé.

I tillegg til håndarbeidsprodukter driver LAOS vaskeri og Løten ved og service, de har voksenopplæring og aktivitetstilbud.

nye lokaler til 37 millioner

Om ikke lenge starter byggingen av nye lokaler til LAOS i Venslivegen i Løten sentrum. Bygget er beregnet å koste 37 millioner kroner, og her skal alle de ulike LAOS-tilbudene samles. Målet har vært at de nye lokalene skal stå ferdig neste vinter, men om det går riktig så kvikt, gjenstår å se.

Det nye bygget skal huse Løten vaskeri, dagaktivitetstilbud, sanserom, ved- og service, formgivingsrom og undervisningsrom.

– På sikt får vi felles lokaler. Da vil vi kunne synliggjøre enda mer av aktiviteten vår, sier Bekk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat