23. okt
GAMMELDAGS LØSNING: Helle Jordbræk, leder i Løten Frp, hadde en snodig opplevelse i banken. - Banken er stadig mer digital og kontantfri, men de ber meg om papirdokumentasjon for å endre navn på en konto, sier Jordbræk.BEGGE FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Irritert på banken
Helle Jordbræk skulle endre et navn på en konto tilhørende Løten Frp i banken, men fikk beskjed om at hun måtte ha med dokumentasjon på papir. – Et paradoks, sier Frp-lederen.

Publisert: 12.jan.2017 20:19
Oppdatert: 12.jan.2017 20:33

Fra nyttår var det slutt på uttak av kontanter over disk ved Sparebanken Hedmarks kontorer. At det nå er automater, kort, internett og apper som gjelder, har fått flere løtensokninger til å reagere.

En av dem er Løten Frp-leder Helle Jordbræk. Sist uke hadde hun en besynderlig opplevelse i banken, som hun hevder ikke akkurat vitnet om at banken selv er klar for noe papirløst samfunn.

VIRKET GAMMELDAGS

Jordbræk besøkte Sparebanken Hedmarks filial i Løten for å få endret disposisjonsrett og adresse for Løten Frps konto. Hun henviste til Brønnøysundregistrene, hvor informasjonen om hvem som sitter i Løten Frps nye styre er registrert. Dette holdt ikke for banken, der ansatte ifølge Jordbræk sa at hun måtte ha med seg skriftlig dokumentasjon.

– Dette synes jeg er helt idiotisk. Jeg kommer til banken og skal gjøre en endring, så sier de at jeg må ha med skriftlig dokumentasjon..? Jeg skjønner ikke at dette kan være riktig. Brønnøysundregistrene har de selv tilgang til, sier Jordbræk, som ble frustrert og gikk ut igjen med uforrettet sak.

Hun synes det er forunderlig at banken, som digitaliserer stadig mer, selv er så gammeldags at de ba om å få papirer.

– Vi skulle endre adresse for Løten Frp. Søker man opp Løten Frp i Brønnøysundregistrene, får man opp korrekt adresse. Men det kunne de ikke gjøre, sier Jordbræk, som synes det var spesielt merkelig at hun ikke fikk slettet en disposisjonshaver som lenger ikke er med i Frp-styret.

– Når banken stiller stadig større krav til forbrukerne, må også forbrukerne kunne stille noen krav.

– TRENGER IKKE PAPIR

Banksjef John Retzius ved bedriftssenteret i Sparebanken Hedmark i Hamar kan av flere årsaker ikke gå inn i enkeltsaker, men han avviser at banken har for vane å kreve papirutskrift fra Brønnøysundregistrene for å få endre disposisjonsrett til en konto for en forening.

– Bedrifter, lag og foreninger har interne regler for hvem som skal få gjøre hva. Da må vi være helt sikre på at det er riktig person. Det er mye kompetanse ute på kontorene våre, men kanskje behandler de en sånn type sak en gang i uka eller halvåret. Det hender at folka våre der ute bruker litt ekstra tid på å forsikre seg om at alt blir riktig, sier Retzius på generelt grunnlag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke