Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Kjører på med nye motortreff for unge
Den ene har, i en alder av 18 år, rukket å eie 19 biler. Den andre har kostet på Golfen sin fra 2002 en solid pengesum. Annenhver uke møtes unge bilglade i Løten til treff.

Publisert: 22.feb.2017 05:58
Oppdatert: 22.feb.2017 15:47

Bilinteressen blomstrer blant de unge som møtes til treff på motormuseet på Ådalsbruk. Over en kaffekopp skraver om drivstofforbruk og biler de har hatt. For selv om flere av dem bare så vidt er myndige, har de allerede rukket å eie imponerende mange biler.

– Jeg er på min 19. bil nå. Eller 20., det er jeg ikke helt sikker på. Jeg fikk min første bil da jeg var 12–13 år, men den gikk ikke, forteller Anders Pettersen (18).

Når det gjelder bilbytter, er nok han motortreffenes kvikkeste. Men han er ikke den eneste som har brukt solide mengder tid og penger på bil. Vegard Dillerud (21) har kostet på Golfen sin, en 2002 modell med grå front og rød stjert, 37.000 siden han kjøpte den i 2015.

– Jeg ble lurt trill rundt av selgeren. Jeg ville vel ikke fått mer enn 12-15.000 om jeg la den ut for salg nå, men jeg beholder den så lenge den går, forteller Golf-eieren.

FIKK 10.000 KRONER

Annenhver tirsdag arrangeres det kveldstreff for motorinteresserte unge på Ådalsbruk, et tiltak som kom i gang i kjølvannet av TrafikkLykke prosjektet. Ungdomskontakt Mona N. Nygaard forteller at de nå har satt opp treffkvelder annenhver uke fram til 30. mai. Tirsdag fikk hun beskjed fra Hedmark trafikksikkerhetsutvalg om at HTU har bevilget 10.000 kroner til prosjektet.

– Da kjører vi på med nye treff til høsten, sier Nygaard, som tirsdag bød på vafler med krem i et ballongpyntet lokale for å feire pengebevilgningen.

ÅPNET OGSÅ FOR FORELDRE

Kveldstreffene har samlet rundt 10–15 ungdommer annenhver uke. Nygaard vil gjerne at enda flere tar turen. De aller fleste treffkveldene kommer aktører utenfra på besøk. I vår skal de blant annet ta for seg temaer som bilforsikring, billån, glattkjøring, lys og lysmontering, og 2. mai kommer NAF med kollisjonsstol og promillebriller. Lensmann Jan Kampenhøy svinger innom kveldstreffene hver gang.

– En del av temaene er relevante for foreldre også, og de må gjerne komme og høre på. Temaer som forsikring og trafikalt grunnkurs kan ofte være nyttig å høre litt om for dem også, sier Nygaard.

Motormuseet på Ådalsbruk er stengt på ukedager, men annenhver tirsdagskveld skaper ungdomsgjengen litt liv der.

– Jeg synes det er fint at vi kan være med og støtte opp om dette, sier museumsinnehaver Bjørn Monsbakken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat