Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
HEKTISK: Løten ved og service har travle tider. Her er vikarierende arbeidsleder Odd Brubakken (t.v.) og Tore Simensen i god gang med å kløyve ved. FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Kløyver på høygir
Løten Ved og Service har det travelt med forberedelser til vinteren. I tillegg har de flyttet til midlertidige lokaler, for nå starter snart byggingen av nye lokaler til 37 millioner kroner.

Publisert: 16.okt.2016 13:23
Oppdatert: 16.okt.2016 13:40

I Veenslivegen starter byggingen av nye lokaler for Løten Arbeid og Opplæringssenter, og dermed også Ved og Service, om noen få måneder. I mellomtiden holder de til i midlertidige lokaler ved Kilde gjestgiveri. Der er produksjonen høy for tiden. Og ikke nok med at folk trenger ved - graver på kirkegården og gressplener rundt omkring i kommunen trenger fortsatt stell.

– Vi er ikke ferdige med gressklippinga ennå. Haverbekkvika og på Lund skole ble det klippet i dag. Vi klipper det meste som er grønt i Løten, forteller arbeidsleder Morten Jølstadengen.

Innimellom all klippingen er det vedproduksjon som står på agendaen. Pågangen fra faste kunder har vært stor i høst.

NYE LOKALER I NESTE VINTER

Det å måtte pakke med seg utstyret og flytte til midlertidige lokaler har gitt gjengen ved Løten Ved og Service en god del ekstraarbeid i høst. Dagens lokaler i Venslivegen skal rives. Tomten skal klargjøres med infrastruktur. Også resten av Arbeids og Opplæringssenteret skal inn i de nye lokalene.

Ragnhild Bekk, avdelingsleder, håper anbudsgrunnlaget skal være ferdig om en måned. Hun ser for seg byggestart til våren og at bygget skal være ferdig vinteren 2017/2018.

– Det gleder vi oss til, sier Bekk.

Det nye bygget skal også huse Løten vaskeri, dagaktiviteststilbud, sanserom, formgivingsrom, undervisningsrom og kantine.

– Løten vaskeri får ren og uren sone. Da vil de for eksempel kunne ta på seg vask av legetøy.

TOMME FOR BJØRKEVED

Arbeidskarene ved Løten Ved og Service ser fram til å komme seg på plass i nye lokaler om et års tid.

– Det trur jeg blir svært, gitt! Jeg håper det blir litt varmere der, sier Tore Simensen mens han kløyver ved til små kubber i det nokså hustrige lokalet.

– Alle måneder med «r» i har vi lange underbukser. Så jobber vi sånn at vi holder varmen, sier arbeidsleder Jølstadengen med et smil.

Det har de virkelig gjort i høst. Flere tusen vedsekker er levert. Bjørkeved er de allerede tomme for, men de har igjen blandingsved. Til Løten og nærliggende kommuner kjører de ut. Kunder som kommer langvegsfra, må hente veden sin selv.De som er tilknyttet Arbeids og Opplæringssenteret, får enten arbeidspraksis her i samarbeid med Nav, eller de har det som tilrettelagt arbeidsplass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke