Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Korpsmusiker på rekordtid
For et halvt år siden hadde Kristoffer Rasch Gustavsen (16) knapt tatt i en blokkfløyte. Nå spiller han trompet i kulturskolens hovedkorps og er klar for konsert.

Publisert: 14.mar.2017 15:33
Oppdatert: 14.mar.2017 15:40

Korpsmusikken 17. mai fenget Kristoffer Rasch Gustavsen (16). Han begynte å titte på instrumentene og undersøke litt, før han fikk en lys idé om å søke seg inn hos kulturskolen i Løten. Der fikk han plass på trompet.

– Jeg hadde klimpra litt på gitar på skolen, men aldri spilt blokkfløyte engang. I starten, da jeg begynte å spille trompet, hørtes det helt forferdelig ut. Mamma måtte bare tåle det. Men det er blitt bedre, forsikrer den ferske musikanten.

Nå, etter et halvt år med trompetundervisning, samspill og en imponerende bratt læringskurve, er han klar for konsert i aulaen på ungdomsskolen med skolekorpset førstkommende søndag.

ØVDE TIL HAN FIKK GNAGSÅR

I september var Kristoffer med på seminar i Sälen i Sverige. Like etter startet han i skolekorpset. Han øvde til han fikk gnagsår bak leppa, opp mot et par timer hver dag. Noter hadde han aldri lest før, men han fant en smart måte å øve på: Han får partiturene av dirigent Ola Røndahl og legger inn alle stemmer i et noteskriveprogram på PC-en. Det gjør øvingen enklere.

– Da jeg var liten, lekte jeg i skauen og hadde det gøy der. Jeg hadde ikke noen interesse for å være med og spille da. Men jeg har vært musikalsk siden jeg var liten. Så er det litt rart å begynne i korps akkurat nå når jeg går på videregående og har minst tid, for jeg hadde hatt mye mer tid til dette da jeg gikk på ungdomsskolen, men det går bra, sier Kristoffer.

SIKTER MOT GARDEN

Kristoffer var med og spilte da skolekorpset i fjor høst tok en 3.-plass i JH-cup i Elverum. For 16-åringen har læringskurven vært bratt. Han startet med en enkel sang, før han gikk rett på Holmenkollmarsjen. Og i år skal han nyte 17. mai-marsjene, som han liker aller best, mens han selv marsjerer. På Gammel Jägermarsj skal han spille signalstemmen. Den kan han utenat.

– Jeg har aldri marsjert før heller, men det blir gøy.

Trompetisten har satt seg nye mål, for han har ingen planer om å legge bort instrumentet med det første. Han øver jevnt og trutt, og etter videregående er planen å søke opptak til Garden. Om ikke i hovedkorpset, så i signalkorpset.

Enn så lenge er det skolekorpset i Løten som gjelder. Kristoffer skryter av miljøet blant de 18 musikantene.

– Korpset er kjempesosialt. Jeg håper ingen har det dårlig i korpset her. Det ser ikke sånn ut, sier Kristoffer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke