Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
vil se regnestykke: Oddbjørn Kleppen (Sp) lurer på om ikke kommunen egentlig har rom for å videreføre tjenestetilbudet de hadde fram til 2017. Til venstre sitter ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) og varaordfører Silje Hafslund (V). FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Vil se hvor mye kommunen sparer
– Jeg klarer ikke å akseptere at det er så trangt økonomisk, at vi må frata eldre og uføre de hjemmehjelptjenester de har behov for, sier Oddbjørn Kleppen (Sp).

Publisert: 04.apr.2018 21:52
Oppdatert: 04.apr.2018 21:58

Tidligere i år stilte kommunestyrerepresentant Oddbjørn Kleppen (Sp) spørsmål om hvor mye Løten kommune vil spare på å kutte hjemmehjelpstilbudet til eldre i Løten fra hver 14. dag til én gang i måneden. Svaret han fikk, var at dette ikke lar seg tallfeste.

Kleppen er forundret over at det ikke er mulig å beregne virkningen av en slik endring før det fattes et vedtak, noe han tok opp i kommunestyret onsdag.

1,65 millioner for mye

Virksomhetsområde hjemmebasert omsorg i Løten hadde i fjor et merforbruk på 1,65 millioner kroner. I februar vedtok kommunestyret å bevilge én million ekstra i 2018. Dette skal sikre et forsvarlig tjenestetilbud, men fortsatt kreves en reduksjon i størrelsesorden 650.000 kroner.

Omtrent samtidig som dette ble besluttet, kunne Løten kommune presentere et mindreforbruk på 27 millioner i 2017.

- I HA 7. mars redegjør vår rådmann noe for kommunens økonomi, og argumenterer for at man må ha et visst overskudd for å tåle investeringer. Jeg innser realitetene i det, men jeg klarer ikke å akseptere at dette er så trangt at vi må frata eldre og uføre hjemmehjelpstjenester de har behov for, sa Kleppen til kommunestyret.

Han trakk også fram regnskapet for 2017, som viser et overskudd på 10 millioner kroner mer enn budsjettert.

- For meg er det komplett umulig å forstå at en slik kjempepluss ikke skulle kunne gi mulighet til å unnlate reduksjon i tjenestenivået på et begrenset område i det påfølgende år, sier Kleppen.

Han ba ordfører og rådmann bidra til at retningslinjene for hjemmehjelptjenesten tilbakeføres til slik det var til og med 2017.

– et kutt ingen ønsker

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) svarte Kleppen at ingen, ei heller hun selv, ønsker en reduksjon i kommunens hjemmehjelpstilbud, og at rammen til hjemmebasert omsorg derfor ble styrket med én million kroner. Hun uttrykte også at hun som ordfører er beroliget over at administrasjonen ikke kan tallfeste hvor mye kommunen sparer på å kutte i hjemmehjelpstilbudet.

– Det betyr at individuell vurdering og forsvarlighetskriterier blir ivaretatt. Resultatet av denne typen vurderinger kan vanskelig gjøres på forhånd, sa ordføreren, og la til at hun har tillit til vurderingene administrasjonen gjør i denne sammenhengen.

– Dersom det vurderes behov for endringer utover de rammene som kommunestyret har fastsatt, stoler jeg på at rådmannen fremmer forslag om dette i forbindelse med tertialrapporteringene gjennom året, sier Lilleøkseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke