Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
UNGDOMSBEDRIFTER: 8.-klassingene Mats Grande Kroken (f.v.), Emil Løvås Hagavei og Dina Søbakken ved Løten ungdomsskole skal ha salgsmesse med ungdomsbedriftene sine. Gjennom skoleåret har de jobbet med å utvikle produkter.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Lærer å drive bedrift
Etter litt grubling fant Dina Søbakken (13) og kollegene i ungdomsbedriften ut at de skulle lage leppepomade med lokal bivoks. Nå er produksjonselevene ved Løten ungdomsskole klare for salgsmesse.

Publisert: 19.apr.2017 14:30
Oppdatert: 19.apr.2017 18:50

Produksjon av varer og tjenester er et av fagene ungdomsskoleelevene i Løten kan velge. I høst startet de elevbedrifter i regi av Ungt entreprenørskap. Med bare 500 kroner i startkapital er det imponerende hva de har fått til.

Les også: Ungdomsbedriftene mener alvor

– Vi bestemte oss for å lage leppepomade. Vi søkte litt på nettet og fant en oppskrift. Vi trengte noen prøverunder før vi fant ut hvordan vi skulle lage det, men til slutt ble det bra, sier Dina Søbakken.

Sammen med gruppen sin kjøpte hun bokser til å ha leppepomaden i. Med bivoks fra en birøkter på Ådalsbruk har ungdomsbedriften nå egenhendig produsert rundt 50 leppepomader i rødt, gult og grønt på skolens kjøkken. Torsdag, skal de ikke-bereiste leppepomadene selges på elevbedriftenes messe på ungdomsskolen, sammen med varer en rekke andre unge gründere står bak.

en artig erfaring

Mats Grande Kroken og Emil Løvås Hagavei i ungdomsbedriften Refresh har laget T-skjorter med trykk. En annen gruppe har fått trykt opp hettegensere. En guttegruppe har laget duftlys, noen har importert trådløse ladestasjoner, noen har mobilhotell til salgs, og noen prøver å gjøre butikk på å selge fotografier fra Løten. Andre ungdomsbedrifter har utført tjenester som plenklipping.

Elevene har jobbet med ungdomsbedriftene i valgfaget produksjon av varer og tjenester to timer i uka året igjennom. Undervegs har de fått hjelp av Ungt entreprenørskap.

– Vi startet med å skrive ned alt som poppa opp i hodene våre, så stemte vi på hva vi ville gjøre, forteller Emil.

– Hvordan har det vært å jobbe med ungdomsbedriftene?

– Det har vært artig. Det var spennende å se om det ville funke, og det er gøy å se at det funker, sier Dina.

EKSTRAKAPITAL PÅ KAKESALG

For Mats, Emil og de andre t-skjorteselgerne ble 500 kroner litt snaut for å få realisert t-skjorteprosjektet, så de dro til med kakesalg for å skaffe seg litt ekstra å rutte med. Nå har de 50 skjorter som skal selges.

– Du får en mestringsfølelse når du får det til, sier Emil, og legger til at han håper at mange tropper opp og titter på produktene han og de andre har laget.

Under torsdagens messe messe blir det også salg av kaffe og kaker. Overskuddet av salget av produkter får ungdommene selv beholde, etter at startlånet på 500 kroner er betalt tilbake til banken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat