Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Leker seg til læring
Tilstrømningen av pasienter var jevn og doktorene mange da Ådalsbruk barnehage lagde sitt eget sykehus. Gjennom å leke at de er i nærmiljøet får barna bedre språk og sosial kompetanse.

Publisert: 05.apr.2017 16:40
Oppdatert: 05.apr.2017 17:25

For barna i Ådalsbruk barnehage er det populært å leke nærmiljø for tiden. Noen dager i uka deles ungene inn i lekegrupper, så forvandles barnehagen til nærbutikken Joker, brannstasjonen eller, som her om dagen, sykehus.

– Den siste tiden har vi jobbet med å skape ulike lekemiljøer ut fra de barna selv er opptatt av akkurat nå om dagen. Dette resulterer i mye god og morsom lek, sier styrer Arnhild Blystad.

sykehus er alltid stas

Da barnehagen var forvandlet til sykehus, var paisenttrøkket stort. Og i motsetning til andre sykehus sine ventelister, fikk pasientene behandling rekordraskt for et bredt spekter av plager av ivrige små doktorer. På veggene hadde de hengt opp røntgenbilder og plakat av et skjelett. Ungene fikk se bilder av hjerne og hjerte. De fikk bandasjere og boltre seg med plaster.

– Sykehus er det alltid gøy å leke. Noen unger har vært på sykehus selv, og de kunne fortelle om hvordan det var, sier Blystad.

Selv om stemningen på Ådalsbruks lille sykestue var god, syntes nok ungene det var minst like morsomt å leke nærbutikken Joker. Kassaapparat hadde de fått låne fra skolen, emballasje hadde de spart opp selv, og de hadde lagd både penger og laminerte bankkort. Ikke minst hadde de post i butikk, så ivrige småtasser skrev og sendte brev.

tripptrapp-brannbil

Også på småbarnsavdelingen er de opptatt av å leke at de er yrkesaktive voksne. Her om dagen hadde de brannstasjon. De bygde brannbil av tripptrapp-stoler, og i den reiste de rundt til ulike steder i bygda og slokket liksom-branner med bitte små pulverapparater. Blystad forteller at de skal jobbe videre med å skape gode lekemiljøer både ute og inne.

– Nå er det pløying av jorder og traktorer vi er opptatt av, så da må vi nok leke gård, sier Blystad.

GOD LEK ER VIKTIG

Vegen til læring går gjennom lek. Gjennom lek lærer barn sosial kompetanse og språk, blant annet, og nettopp derfor er god lek så viktig.

– Lek er den beste måten å bli inkludert i fellesskapet på. Gjennom lek lærere barnet seg selv og verden å kjenne. Det viktigste vi som voksne kan gjøre, er å være til stede i leken sammen med barna, sier Blystad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke