Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
«Lillebroren» til Jesperpus ble født og vokste opp i en jordhule
Snakk om overgang! Fra å ha bodd i en jordhule fikk lille Kasper et trygt hjem i Løten. Og storebror Jesper tar oppdragerrollen på strak pote. Se videoen av brødrene.

Publisert: 19.feb.2017 12:34
Oppdatert: 19.feb.2017 12:49

Bortgjemt og skjelvende, innerst i en krok på vaskerommet. Slik tilbrakte lille Kasper sine første timer i Løten. For en måned siden hentet Jesperpus-matmor Aina Stormo den lille krabaten hos Dyrebeskyttelsen på Lillestrøm for å gi ham et godt liv.

Se videoen øverst i saken.

– Kasper ble født i en jordhule. Han har nok levd omtrent seks uker uten kontakt med mennesker, forteller Aina Stormo mens familiens siste tilskudd vrir seg rundt i armene hennes.

VERDENSKJENT STOREBROR

For superpusen Jesper, verdenskjent som trekk-katt, var det spennende å få lillebror i hus. Og det var det nok for Jesperpus’ ikke mindre enn 68.000 Facebook-følgere også. Fra dem har det haglet med kommentarer og likes etter at «assistenten» kastet seg med på bildene. For Jesper har naturligvis, med litt hjelp fra matmor, blogget om livet som storebror.

Les også: Jesperpus besøke alvorlig syke på kreftavdelingen

– Jesper hater andre katter. Han fikk skikkelig juling av en forbipasserende katt en gang, forteller Stormo.

Men med lille, redde Kasper gikk det fint. De fire første nettene Kasper bodde i Løten, sov Stormo sammen med kattungen. Storebror Jesper kom stadig luskende for å se hvordan det gikk med den lille krabaten.

Nå er de to små tigerne blitt kompiser. Jesper fanger mus og «pips» og viser fram til lillebror, og de har noen skikkelige razziaer gjennom huset sammen.

Kasper har allerede vært med både i sekken på skitur og togtur. Da er storebror godt å ha.

– Når Kasper er utrygg på toget, legger Jesper seg inntil ham og viser hvordan man skal oppføre seg som togpassasjer, forteller hun som på bloggen omtales som «mor».

JUNIOR ER VILLERE

Jesper er en usedvanlig rolig pus. Etter at han ga ut bok i fjor, har han vært på en rekke boksigneringer. Da sitter han gjerne stille på et bord og betrakter folk i flere timer.

Stormo forteller at Kasper ikke skal bli noen ny Jesper; det har han ikke anlegg for. Han har mer villkattlynne. Så lever da både han og storebror Jesper stort sett ganske ordinære katteliv, for Stormo har vanlig jobb i tillegg.

Med Jespers blogg ville hun egentlig bare vise et godt katteliv.

– Katt er det mest vanskjøttede dyret i Norge. Jeg ønsket å vise godt katteliv på en litt morsom måte. Men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bruke så mye tid på katt, ler Stormo

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke