Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Milliongave til jul
Leder i Trygg Trafikk i Hedmark Marianne Mittet Solbraa var mildt sagt gledelig overrasket da hun torsdag fikk utdelt en sjekk på en million kroner fra Gjensidigestiftelsen.

Publisert: 22.des.2016 13:08
Oppdatert: 22.des.2016 13:10

– Dette er den beste julegaven jeg kunne få. Vi når så mange med disse pengene, sier Solbraa.

Hun visste ingenting om hva som ventet henne da hun møtte opp på Løten ungdomsskole torsdag formiddag. Ved døren ventet Anbjør Svenkerud fra Gjensidigestiftelsen med en sjekk på én million kroner til Trygg Trafikk i Hedmark.

Solbraa lyste opp av glede da hun skjønte hva som egentlig foregikk.

– Jeg jobber så mye for det her og brenner for det, så det er en liten anerkjennelse for den jobben også, sier hun.

Penger til prosjekt

Solbraa er klar på at det er mer enn nok å ta tak i hva gjelder trafikksikkerhet.

– Det har blant annet vært mange stygge ungdomsulykker, sier hun.

I søknaden som ble sendt til Gjensidigestiftelsen har Trygg Trafikk lagt ved en grovskisse over prosjektet de har tenkt å bruke pengene på. Det er tre hovedgrupper som skal inngå i prosjektet.

– Vi vil rette oss mot ungdom mellom 13 og 16 år, innvandrere og eldre, sier Solbraa, som forteller at hun ikke trodde de skulle få penger, og at prosjektet delvis var lagt litt på is.

– Men nå kan vi starte planleggingen i januar og jobbe fram konkrete tiltak, smiler hun.

Ekstra støt

Svenkerud i Gjensidigestiftelsen håper å se resultater av pengene de gir til Trygg Trafikk.

– Vi har mistet flere unge i ugrei kjøring, og i tillegg er det problematikken rundt kjøring og alkohol. Vi håper det blir satt inn et ekstra støt mot dette nå. Med Trygg Trafikk vet vi at det blir gode prosjekter, sier Svenkerud.

Hun forteller at det samlet har kommet søknader på over en milliard kroner til Gjensidigestiftelsen i år. 7,2 millioner er delt ut i Hedmark.

Solbraa håper at flere skoler kan tilby valgfag i trafikk, og berømmer samtidig Løten ungdomsskole, som har trafikk som valgfag.

– Det jobbes bra på Løten ungdomsskole, og de tar opp lokale utfordringer her. De har også mulighet til å jobbe tett opp mot lensmannen her, sier hun.

Jens Petter Svenkerud som er assisterende rektor på Løten ungdomsskole og lærer i valgfaget trafikk, er glad for at Trygg Trafikk fikk pengene.

– Vi har et bra samarbeid, og vi bruker Trygg Trafikk for alt det er verdt, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat