Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
IMPONERT: Rolf Skofsrud er imponert over jobben kjøkkensjef på Helsetunet Lise Solli Bakke og hennes medarbeidere jobber. Torsdag holdt Bakke et innlegg for representanter fra eldrerådene i Løten, Stange, Hamar, Ringsaker og Gjøvik. BEGGE FOTO: Asgeir høimoen
 
Misunnelige på Helsetunets kjøkken
Det spørs hvor lenge kjøkkensjef på Løten helsetun Lise Solli Bakke får bli i Løten etter at hun torsdag fortalte eldrerådene fra fem kommuner om hvordan de lager varmmat hver dag.

Publisert: 16.mar.2017 22:36
Oppdatert: 16.mar.2017 22:39

– Jeg har et spørsmål: Vil du flytte til Furnes? spurte Rolf Skofsrud fra Furnes og Ringsaker etter å ha hørt kjøkkensjef Lise Solli Bakke fortelle om hvordan de jobber på Løten helsetun.

Fersk, varm mat hver dag, tilpasninger med tanke på hver enkelt brukers ernæringsbehov og middagsønsker fra brukerne. Det er noe av det som har gjort Helsetunet til et forbilde for mange innen ernæring for eldre.

Men det er ikke alle steder det er sånn. Derfor ga mange uttrykk for at de var imponert etter at Bakke hadde holdt sitt innlegg under konferansen for eldreråd fra Løten, Stange, Hamar, Ringsaker og Gjøvik torsdag.

– Burde vært oppskriften

– Vi bruker ikke kok-kjøl-metoden i Løten. Vi lager mat til rundt 200 personer hver dag, og vi har en sjuukersmeny. Vi prøver å være imøtekommende, og vi hører på ønskene fra brukerne, forteller Bakke.

På Helsetunet kommer også folk utenfra for å kjøpe seg middag.

– Når vi har klubb og duppe, kommer det folk fra Stange og Hamar, og det er kø i kantina, smiler Bakke.

Skofsrud var en av dem som lot seg imponere.

– Dette er oppskriften på hvordan det burde være rundt omkring. I Furnes har kjøkkenet blitt plukket ned, og det gråter vi over, sier han.

Stor del av omsorgen

Av de fem kommunene representantene kom fra torsdag, er Løten den eneste kommunen som lager maten til eldre slik de gjør på Helsetunet.

Skofsrud mener ernæring er særdeles viktig i eldreomsorgen.

– Maten gir høyere livskvalitet, og det har de eldre fortjent. Mat er like viktig som medisiner, sier Skofsrud.

Bakke er enig med Skofsrud.

– Mat har alt å si for en som er dårlig, sier hun.

I løpet av konferansen var også eldrerådene innom temaer som demens.

Konferansen arrangeres årlig og kommunene bytter på å være vertskap. Dette var første gang Løten sto for opplegget.

– Det er trivelig å samles, og det er fint å kunne se hvordan man gjør det i de ulike kommunene. Vi er innom høyaktuelle temaer, og det er nyttig for oss å få delta på slike konferanser, sier Helge Lundsbakken som er ansvarlig for konferansen i Løten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke