Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Ap- og Sp-topper møtes i quiz-duell
Vanligvis er de lokalpolitiske rivaler, men lørdag kveld skal Arbeiderpartiets Bente Elin Lilleøkseth og Senterpartiets Marte Larsen Tønseth konkurrere i kunst og kultur. Med rådmannen som dommer.

Publisert: 05.mai.2017 21:56
Oppdatert: 05.mai.2017 22:09

Løtens kulturskoleelever har funnet på noe ganske så smart: De skal teste hvor mye politikerne kan om kunst og kultur. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth og hennes ordførerrival ved forrige kommunevalg Marte Larsen Tønseth skal forsvare henholdsvis Arbeiderpartiets og Senterpartiets ære i en quiz som virkelig skal sette kunnskapene deres på prøve. Med seg på lag har hver av dem to partifeller.

HER kan du lese en HA-sak om at det er ledig plass i kulturskolen.

– Det blir uansett grådig morosamt. Jeg har faktisk vært med på et lag som har gjort det godt i NM, men det var i allmennquiz. Nå blir det mye musikk. Jeg skjønner at jeg bør skifte batteri i høreapparatene i kveld, så jeg stiller skarp og finjustert, smiler ordføreren.

Lagleder Tønseth er tidligere klarinettist, så hun satser på noen spørsmål om Gammel jegermarsj og tradisjonelt korpsrepertoar.

BRØDSKIVEKUNST

Nesten hele kulturskolen i Løten deltar på konserten i kinoen fra de yngste til de eldste. Dermed blir det stor variasjon både i sjangre og nivå. Men felles for alt som skal framføres, er det at kulturskolelærerne har klekket ut noen vriene spørsmål til stykkene de to politikerlagene skal prøve å besvare. Arrangementet ligner på TV-konseptet «Kontrapunkt».

– Det blir spennende å se hvor lite politikerne vet om kultur ... Nei! Det må du ikke skrive! humrer kulturskolelærer Jon Fredrik Hjemli.

Han sier at lagene må være forberedt på å få mange vanskelige spørsmål. I tillegg har kulturskolen laget en egen avdeling med spørsmål om Munch-bilder. Kunstelevene har nemlig laget kopi av Munch-malerier på brødskiver. I frykt for svartpølsedunst og osteskiver med grønn lugg er ikke brødskivene med til kinoen, men de er avfotografert, og både politikere og publikum skal få gjette på hvilke malerier skivene etterligner. Rådmann Tollef Imsdalen stiller som dommer.

flott pokal til vinneren

Skulle Ap- og Sp-politikerne kjenne at de skjelver litt i buksebaken ved tanken på å skulle få kulturkunnskapene satt på prøve foran en forhåpentligvis fullsatt kinosal, kan Hjemli trøste med at det blir noen Løten-spørsmål også. Vinnerlaget får med seg en skikkelig fin pokal. Men om det blir det røde eller det grønne laget som trekker det lengste strået, vil ikke politikerne spå.

– De som vinner i morgen, er elevene i kulturskolen. De har jobbet hele året, og nå får de vise seg fram og dele det med bygda. Jeg håper mange kommer, ikke for å se på Marte og meg, men for å høre på elevene, sier den konkurranseklare ordføreren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke