Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
POSITIVE: Anne Standerholen Dyresen (f.v.), Kirsten Høye og fungerende Nav-leder i Løten Kamilla Østli tror aktivitetsplikten vil fungere godt. FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Nå skal Nav-brukerne sysselsettes i Løten
– Jeg tenker at det er pent gjort å ha noen krav og forventninger til brukerne våre. Et krav er et signal om at «vi har trua på deg», sier Nav-leder Kamilla Østli om den nye aktivitetsplikten.

Publisert: 05.jan.2017 18:19
Oppdatert: 05.jan.2017 18:26

Ved nyttår ble det innført aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere under 30 år. Regjeringens mål er å hjelpe unge ut av en passiv tilværelse og gjøre den enkelte bedre rustet til å komme i arbeid og bli selvforsørget. Alle Nav-søkere og -brukere under 30 år vurderes nå opp mot aktivitetsplikten. Fungerende Nav-leder i Løten Kamilla Østli har stor tro på den nye ordningen.

– De aller fleste vil kunne være i en aktivitet, om ikke 37,5 timer i uka, så noe. Det er et fåtall av brukerne våre under 30 år som ikke gjør noen ting. Noen er under behandling, noen har arbeidsavklaringspenger. Det er litt forskjellig. Det har vært jobbet godt med denne gruppa over en periode. De fleste er ivaretatt på ett eller annet vis. Men nå vil alle få et enda bedre og mer arbeidsrettet tilbud, sier Østli.

EN PLIKT FOR KOMMUNEN OGSÅ

Kommunalsjef velferd Arne Jørstad i Løten sier den nye ordningen er like mye en plikt for kommunen som for brukeren.

– Kommunen har en plikt til å stille med oppgaver, og brukeren har en plikt til å delta på de vilkår som blir satt, hvis ikke vil det ha konsekvenser, slik det er for alle i arbeidslivet, sier Jørstad.

Kommunen har etablert en stillingsbank med oppgaver, så får Nav-veilederne jobben med å finne riktig person til riktig oppgave. I banken vil det fylles på med oppdrag kommunen gjerne skulle gjort, men som de ikke vil ansette noen til å gjøre, som for eksempel å hjelpe til i barnehager, vaske kommunale biler eller gå turer med eldre.

– Poenget er at det skal være meningsfull aktivitet, sier Jørstad.

TETTERE OPPFØLGING

I Løten går antallet Nav-brukere under 30 år opp og ned, men det ligger stort sett mellom 20 og 40 personer. Østli tror den nye ordningen kan åpne noen nye muligheter for brukerne.

– Dette tvinger fram en tettere oppfølging fra veileder, og det kan åpne flere muligheter. For eksempel kan en som får oppgaver ved helsetunet se at han eller hun har lyst på en sånn type jobb, kanskje ønske å bli helsefagarbeider og begynne på skolen.

– I andre tilfeller kan vi få tilbakemeldinger fra arbeidsgivere om at det faktisk ikke fungerer, og da må vi prøve noe annet, sier Østli.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat