Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
BEGYNNER: Påsken er over, det betyr at arbeidene med å bygge lokalveger og gang- og sykkelveger rundt Ånestad vil begynne.
 
Nå starter byggingen av ny veg i Løten
I disse dager starter deler av vegarbeidene på Ånestad og i Elverum. Samtidig er konkurransen om å få bygge den nye riksvegen i gang. Det blir vegvesenets største kontrakt i 2018.

Publisert: 17.apr.2017 20:25
Oppdatert: 18.apr.2017 13:12

Statens vegvesen inviterer nå entreprenører og finansielle aktører til konkurranse om å få bygge riksveg 3/25 mellom Løten og Elverum. Planlagt byggestart er våren 2018.

Det er forventet at kontrakten vil ligge på rundt fire milliarder kroner. Det blir den største enkeltkontrakten Statens vegvesen inngår i 2018.

Begynner nå

Men allerede nå, rett etter påske, skal arbeidene med å bygge lokalveger og gang- og sykkelveger ved Ånestad starte. Også i Elverum skal arbeidene med å utvide fellesstrekningen på riksveg 3 og riksveg 25 starte nå.

Dette skal etter planen pågå fram til november 2017.

– Målet er å ha dette klart når hovedarbeidet med riksveg 3/25 skal i gang, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Taale Stensby.

– Hvordan vil man merke disse arbeidene framover?

– I Løten skal man ikke trenge å merke veldig mye til det. I Elverum blir det omlegging av vegen, sier Stensby.

Det er JR Anlegg AS som skal stå for arbeidene.

Velger ut tre

Samtidig med at dette foregår, skal altså arbeidet med å velge ut hvem som skal få bygge hoveddelen av riksveg 3/25 starte.

Byggingen er et OPS-prosjekt (offentlig-privat samarbeid), som innebærer at Statens vegvesen inngår avtale med et selskap som skal finansiere, bygge og drifte strekningen i 20 år.

Etter at fristen for å melde interesse for prosjektet går ut, skal Statens vegvesen velge ut tre entreprenører som blir med videre i konkurransen.

Ferdig 2020?

– Det viktigste kriteriet blir prisen, men med en del tilleggsvurderinger. Det skal være økonomisk fordelaktig, og da er det ikke bare pris, men også kvaliteten de legger i det som spiller inn. Design og uttrykk teller også, sier Stensby.

Selve kontrakten er ventet å bli underskrevet tidlig i 2018.

– Når skal prosjektet ferdigstilles?

– Det skal de som får OPS-prosjektet være med å bestemme. Men jeg vil tro det blir en byggetid på 2-2,5 år, så jeg antar at det kan være ferdig høsten 2020, sier Stensby.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat