Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
TRENGER PLASSER: Løten trenger flere barnehager i årene som kommer. Yosef (f.v.), Bernadette og Joshua går i Skøienhagan barnehage i Løten, og her kan det bli flere avdelinger, om ikke kommunen bestemmer seg for å bygge en helt ny barnehage et annet sted.FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Ny barnehage i 2020
I økonomiplanen for de kommende årene er det satt av 20 millioner kroner til ny barnehage i Løten sentrum.

Publisert: 18.des.2016 19:00
Oppdatert: 18.des.2016 19:07

I september åpnet en midlertidig småbarnsavdeling under Skøienhagan barnehage på Sentralen. Dette alene øker kommunens utgifter med 1,9 millioner kroner i 2017.

Nå har kommunestyret vedtatt at det skal settes av 20 millioner kroner til en økning av antall barnehageplasser i Løten sentrum i perioden 2017–2020. I tillegg kommer 500.000 kroner til forprosjekt. Dette er i tråd med anbefalingen i barnehageutredningen for Løten.

NYBYGG ELLER PÅBYGG

Skal barnehagegarantien oppfylles, trenger kommunen flere barnehageplasser. En barnehagerapport som ble lagt fram i høst av en intern arbeidsgruppe, peker på Skøienhagan som mest aktuell for utbygging. Her er det mulig å utvide fra dagens to til hele seks avdelinger.

Om det blir påbygg til en av de eksisterende barnehagene eller nybygg, er foreløpig usikkert. I økonomiplanen er tiltaket omtalt som «ny barnehage».

mer penger til de private

Tilskuddet til private barnehager i Løten har økt i 2016. Dette styres av kostnadsnivået på den kommunale barnehagedriften. Økningen i kommunale utgifter som utløser høyere driftstilskudd til private barnehager, som økt bruk av barnehageplasser i andre kommuner, utvidet regelverk for gratis kjernetid og nedsatt foreldrebetaling, fører til en utgiftsvekst på 2.050.000 kroner i forhold til hva som var satt av 2016-budsjettet.

Under kommunestyrets budsjettmøte pekte Else Bjørke (Sp) på at de kommunale barnehagene i Løten har stramt driftsbudsjett, og at barnehagene i tillegg får økte utgifter til utstyr og mat ved å være miljøsertifiserte. Bjørke foreslo for kommunestyret å kompensere de kommunale barnehagene med 10.000 kroner hver for å dekke inn dette, men dette vil utløse en like stor sum til de private barnehagene, selv om de ikke er miljøsertifisert. Forslaget ble nedstemt.

500.000 til uteanlegg

I budsjettet for 2017 er det i tillegg satt av 500.000 kroner til uteanlegg ved skoler og barnehager. Dette er i samsvar med et tidligere formannskapsvedtak. I år har kommunen blant annet brukt penger på lekeapparater på Lund skole.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke