23. okt
FAST KUNDE: Jan Kåre Rønningen svinger gjerne innom Joker Klevbakken. I kassa sitter Tove Pettersen.begge foto: hanne maren torpen Hokstad
 
Ny joker i ermet
På Joker Klevbakken kan butikksjef Levi Andersen fortelle om en eventyrlig økning, og i Brenneriroa har påsketuristene lagt igjen en solid sum. Nå åpner kjøpmannen snart sin tredje Joker.

Publisert: 19.apr.2017 06:01
Oppdatert: 19.apr.2017 06:08

Da kjøpmann Levi Andersen overtok Joker-butikken på Klevbakken, sa han at bruksingene var nødt til å begynne å handle der om han skulle få det til å gå rundt. Fem millioner kroner ble spyttet inn i oppussingen for å gi butikken et mer moderne utseende.

Kundene har strømmet til den moderne matvarebutikken. Andersen har drevet Joker Klevbakken i under et år, så å sammenligne regnskap med tidligere år blir vanskelig, men kjøpmannen selv forteller om en eventyrlig salgsøkning.

– Vi har økt dagsomsetning på mellom 50 og 130 prosent sammenlignet med den gamle butikken. Det må betyr at bruksingene er fornøyd med butikken sin, sier Andersen.

merker påsken godt

I tillegg til at flere folk i lokalmiljøet har begynt å handle på Joker’n, har også nedleggelsen av Joker i Åsbygda spilt en rolle for butikken på Klevbakken. Jan Kåre Rønningen er en av dem som nå stopper på Ådalsbruk for å handle.

– Vi handlet stort sett i Åsbygda før. Det var veldig kjekt å ha butikk der, men denne ligger også bra til. Butikken er blitt fin og oversiktlig, sier Rønningen.

En annen butikk som ligger strategisk plassert, er Joker i Brenneriroa. Der har Andersen solgt varer for 1,2 millioner kroner i løpet av påsken. Til sammenligning er omsetningen en vanlig vinteruke på rundt 500.000 kroner.

– Jeg er kjempefornøyd med påsken. Sammenligner vi denne påsken med fjorårets, har vi hatt en omsetningsøkning på 2,62 prosent. Det er over prisstigningen, sier Andersen, som kan bekrefte at de ansatte har hatt nok å henge fingrene i.

åpner i Elverum i juni

Siste tilskudd på Løten-kjøpmannens butikkliste, er Joker i Elverum. I lokalene etter Kiwi Foseid på Vestad åpner han i juni sin tredje Joker-butikk. I likhet med butikken på Klevbakken skal lokalene renoveres først. Denne butikken vil også ha en søndagsåpen «brustadbu».

– Elverum er et spennende prosjekt. Det er vanskelig å forutsi hvor mange kunder som kommer til den nye Joker’n, for den blir liggende mellom flere andre butikker, men får vi en omsetning på røfflig halvparten av hva Kiwi har hatt, blir det bra, sier Andersen.

Etter planene skal Elverum-butikken åpne 1. juni, men lokalene skal totalrenoveres først.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Butikksjef: Levi Andersen har grunn til å smile.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke