Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
PÅ SKINNER: Berte Sollerud Helgestad, forretningsutvikler i Hamarregionen Utvikling, skal som næringskontakt få næringslivet i Løten på skinner. Hun oppfordrer næringslivet til å melde seg på i arbeidet med ny næringsplan.
 
Ny næringspådriver har basen sin i Hamar
Hun som skal gå i bresjen for næringslivsutvikling i Løten har kontor i Hamar. Helt greit, mener ordføreren.

Publisert: 11.nov.2016 12:12
Oppdatert: 11.nov.2016 12:15

Forretningsutvikler Berte Sollerud Helgestad i Hamarregionen Utvikling er Løtens nye næringskontakt. Løten har i motsetning til mange andre kommuner ingen næringssjef, men har i stedet valgt å satse på interkommunalt samarbeid. Løten synes så langt det er den beste ordningen. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth sier at løsningen ikke er spikret for all framtid. Kommunen starter nå arbeidet med en ny næringsplan, og i den forbindelse kan det godt hende at resultatet blir en dedikert næringslivsstilling i eget hus. Om løtensokningene selv måtte mene det er det beste.

500.000

Løten velger per i dag altså å bruke det interkommunale samarbeidet Hamarregionen Utvikling og derigjennom kjøpe seg tjenester for næringslivsutvikling. Løten bidrar med en grunnfinansiering på 500.000 kroner. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth sier Løtens linje har vært interkommunalt samarbeid.

– Det ble en vedtatt og opplest kurs etter at kommunen gjennom folkeavstemningen tidlig på 90-tallet sa klart nei til sammenslåing med Hamar. Jeg ser det ikke som noe problem at næringskontakten sitter i Hamar. Vi har vurdert ordninger med for eksempel én kontordag i uka her i Løten, men synes det fort kan bli vel rigid å låse næringslivssaker til en fast da i uka. Vi må stille oss slik at vi får mest igjen for pengene. Gjennom interkommunalt samarbeid får vi igjen fire kroner for hver krone vi skyter inn, mener ordfører Bente Elin Lilleøkseth å vite.

fleksibel

Berte Sollerud Helgestad med mastergrad i ledelse og innovasjon begynte i Hamarregionen Utvikling i september og ser fram til jobben med også å være næringskontakt for Løten.

– Jeg er fleksibel og kommer til Løten så fort det måtte være ønske om det. Jeg ser det ikke som noe problematisk at jeg til daglig har kontorplass i Hamar. I arbeidet med den nye næringsplanen vil jeg være med i prosjektgruppa og kommer til å bruke mye tid i Løten, sier Helgestad.

I likhet med ordføreren har hun store forventninger til ny næringsplan, og aller først til næringstreffet 25. november.

– Det er viktig at næringslivet i Løten nå gir beskjed om hva det ønsker på ha fokus på. Løten har store muligheter, og det er nå næringslivet og kommunen kan bestemme hva Løten skal være – hva det skal satses på. Det er viktig å ha et åpent utgangspunkt og tørre, sier Helgestad.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FUNGERER BRA: Ordfører Bente Elin Lilleøkseth synes det er greit at næringskontakten sitter i Hamar. FOTO: HALVARD BERGET
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke