Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
De kan alt om førstehjelp - men håper de ikke får bruk for kunnskapen
Er uhellet ute i påsken, står Røde Kors-korpset på Budor klare til å hjelpe. Selv håper de å få minst mulig bruk for kunnskapen i løpet av ferien.

Publisert: 10.apr.2017 16:43
Oppdatert: 10.apr.2017 17:36

Påskesola skinner over Budor mandag formiddag. Inne i Røde Kors-hytta har mannskapet nettopp gjort deg ferdig med dagens frokost før de tar fatt på dagens oppdrag.

– Det har vært relativt rolig så langt. Vi har hatt én skade i løpet av helga, sier Erik-Lloyd Kozoll (42).

Tradisjonen tro er Løten Røde Kors Hjelpekorps samlet på hytta på Budor i påsken. I påskehelga vil det være 12 personer på vakt på Budor. Flere tilbringer hele påsken på hytta.

– Det er ekstremt sosialt, og samtidig er man til nytte for andre. Det er givende når man får tilbakemelding på at man kan hjelpe noen, sier Merete Gabrielsen (37).

Brudd, fyll og utmattelse

Både Kozoll og Gabrielsen har vært med i Røde Kors lenge, henholdsvis 25 og 23 år. De forteller at Røde Kors i sitt behandler 80–90 skader og sykdommer hver vintersesong i Løten. Det er alt fra brudd og utmattelse til hjerteproblemer og fyll.

– Vi må kunne veldig mye, men vi håper å få minst mulig bruk for det, sier Kozoll.

Men det har blitt mange flere skader i løpet av årene.

– Det skyldes nok at det har blitt veldig mye mer folk i fjellet, sier Kozoll.

– Folk tar sikkerheten mer på alvor nå, og bruker ordentlig utstyr, sier Gabrielsen.

I tillegg til å behandle skader frakter også hjelpekorpset vann og bagasje til hyttene i fjellet. Og døra er åpen for fjellturistene.

– Mange banker på døra her og har spørsmål. Vi er nok en ekstra trygghet for folk som er i fjellet, sier Rasmus Dyresen Lilleløkken (24).

Spredt

Medlemmene i hjelpekorpset i Løten strekker seg fra 14 år og opp til rundt 60 år. Det er et av de mest aktive lokallagene gjennom vintersesongen.

– Men 80 prosent av korpset bor ikke i Løten, men er spredt rundt omkring. Derfor er også hytta vi har her veldig viktig for samholdet. Her kan vi samles, sier Kozoll.

Pål Bakken (18) er et av de ferskeste medlemmene i korpset. Han har vært med et halvt år, er fortsatt under opplæring og har sin første påske på Røde Kors-hytta.

– Det er artig og koselig å være med her. Samtidig er det veldig givende å kunne bidra for andre, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke