buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Usikkert: Lensmann i Løten Jan Kampenhøy har i dag kontortid på rådhuset i Løten tre dager i uken. Det er foreslått at Løten lensmannskontor legges ned, og erstattes av en politikontakt. Politimester i Innlandet politidistrikt, Johan Brekke, forteller at dagens ordning i Løten i det vesentlige skal videreføres, men at det i alle kommuner skal være en politikontakt som skal være fysisk tilgjengelig minst én dag i uka. Foto: Hanne Maren Torpen Hokstad
 
Politiet i Løten kan bli svekket
I forslaget til ny politistruktur i Innlandet politidistrikt, er Løten lensmannskontor forslått nedlagt. Jan Kampenhøy kan allikevel få fortsette som lovens lange arm i Løten.

Publisert: 14.nov.2016 22:25
Oppdatert: 21.nov.2016 08:37

– I forslaget til lokal struktur i Innlandet politidistrikt som nå er på høring, er Løten lensmannskontor foreslått nedlagt. Nedleggelse av lensmannskontoret er i stor grad en formalisering da vakt- og patruljetjeneste og etterforsking allerede er ivaretatt Hamar, sier politimester i Innlandet politidistrikt Johan Brekke.

I forbindelse med den forestående nærpolitireformen er det foreslått en rekke endringer i strukturen for politiet i Innlandet. I Løten er det foreslått å legge ned Løten lensmannskontor, og opprette en formell politikontakt i kommunen. I praksis vil det bety en tilnærmet videreføring av dagens ordning, skal vi tro Brekke.

– Et minimum

I dag har lensmann Jan Kampenhøy kontortid tre dager i uka på rådhuset i Løten.

– Den ordningen vil i det vesentlige bli videreført for kommunen, men da gjennom en politikontakt, sier Brekke.

Han lover imidlertid ikke at politikontakten får kontortid i kommunen tre dager i uka.

– I alle kommuner skal det være en politikontakt som skal være fysisk tilgjengelig for den enkelte kommune minst én dag i uken, sier han.

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth mener dagens løsning med tre dager i uken, er et minimum.

– Noe mindre enn det er uakseptabelt, sier Lilleøkseth.Hun trekker fram at politidirektør Odd Reidar Humlegård under sitt besøk i Løten tidligere i høst uttalte at dagens ordning må beskrives som et minimum for en kommune av Løtens størrelse.

Tydeliggjøring

Hun mener det er viktig med tilstedeværende politi i Løten.

– Det er umåtelig viktig at Løten har et politi som er til stede slik at folk kan utrette ulike gjøremål, og ikke minst for det forebyggende arbeidet, sier hun.

Til onsdagens møte i formannskapet i Løten, har rådmann Tollef Imsdalen skrevet et forslag til høringsuttalelse fra kommunen. Her bes det om en presisering av hvilke oppgaver som skal håndteres av politikontakten i Løten. Blant annet stilles det spørsmål ved at flere av lensmannens oppgaver i dag ikke knyttes til politikontakten, men til tjenestestedet, som blir Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat