Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Populært turområde kan bli boligfelt
Innbyggertallet vokser og tomtene rives unna i Løten. Nå planlegges det opptil 260 nye boliger på Bergum sør. Men det kan gå ut over turområder.

Publisert: 12.mar.2017 14:44
Oppdatert: 12.mar.2017 15:16

Som HA har omtalt tidligere, planlegger Løten kommune nye boligtomter sør for dagens boligfelt på Bergum. Nå er planene et skritt nærmere å bli virkelighet.

Norconsult har nå laget forslag til hvordan det nye boligfeltet kan se ut. I forslagene vises det at det kan bli plass til opptil 260 nye boliger i området, som kalles Bergum sør. I et alternativ med bare eneboliger på det nye feltet vil det være plass til rundt 90 boliger, mens om man velger kun rekkehus kan området romme rundt 260 boliger.

– Dette er foreløpige forslag som skal bearbeides. Det er ikke en plan som begrenser hvor mange boliger det skal være av hver type, sier plansjef i Løten kommune Yngvar Pederstad til HA.

Turområde

Kommunen har satt av penger til utbyggingen av tomtefeltet i 2018 og 2019. Det kan ligge an til at første etappe av utbyggingen kan skje i 2018.

– Det er meget sannsynlig at dette boligfeltet blir virkelighet, sier Pederstad.

De sørlige delene av dagens boligfelt på Bergum ligger helt inntil skogkanten. En skog som er mye brukt som turområde.

Sommeren 2016 skrev HA om at beboere på Bergum ba kommunen ta vare på deler av skogen i området. Sigbjørn Sletten synes det er synd at det nå ser ut som at boligfeltet vil ta store deler av skogen.

– Det ødelegger turmulighetene for mange. Det er synd. Det er få områder i sentrum hvor man kan komme seg ut i friluft uten å kjøre bil nå, sier Sletten.

Populære tomter

Pederstad er ikke like bekymret for friområdene.

– Det er regulert et friområde mellom feltene i en gammel plan, og det kan jo bli skog i dette friområdet. Men hovedhensikten her er at det skal bli boligområde, sier Pederstad.

I løpet av 2016 ble det 45 nye løtensokninger ifølge Statistisk sentralbyrås oversikt over innbyggertall, og kommunen legger nå til rette for en fortsatt økning ved å opprette flere tomter.

– Det er ikke mange tomter igjen i Løten nå, men vi får 11 nye tomter i Slipervegen på Ådalsbruk til sommeren, sier Pederstad.

Fra før har tomtene blant annet på Norderhovskogen ved Brenneriroa gått unna.

– Det er heldigvis populære tomter i Løten, sier plansjefen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke