Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
FACEBOOK-DISKUSJON: Tor André Johnsen (Frp) sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, men hevder på Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseths Facebook-side at NTP bare er verdet papiret den er skrevet på. Det får blant andre Lilleøkseth til å reagere.SKJERMDUMP
 
Reagerer på utspill
«Du vet like godt som meg at NTP ikke er mer verdt enn papiret den er skrevet på», skriver Tor André Johnsen (Frp), medlem i Stortingets transportkomité, i en Facebook-diskusjon.

Publisert: 23.jan.2017 20:11
Oppdatert: 23.jan.2017 20:18

Stortingsrepresentantens kommentar er skrevet til Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) i fylkestinget. «Du vet like godt som meg at NTP ikke er mer verdt enn papiret den er skrevet på og at tidligere regjeringer ikke klarte å innfri de ambisjoner og løfter de hadde», skriver Johnsen til Adolfsen.

Adolfsen sier til HA at hun synes det er svært underlig at en stortingsrepresentant i transportkomiteen kan omtale Nasjonal transportplan på en slik måte.

– Jeg blir egentlig helt målløs. Dette er litt for ufattelig, sier Adolfsen.

På Facebook svarer hun Johnsen blant annet «At NTP ikke er verdt papiret den er skrevet på får stå for din regning!»

– Hva styrer han da etter hvis han mener at NTP, som hele Norge bruker utrolig mye tid på, ikke er verdt mer enn papiret den er skrevet på? Det undrer jeg meg veldig på, sier Adolfsen.

– var spissformulert

Debatten startet med at Johnsen tagget Lilleøkseth i et innlegg om at han ser fram til å lose saken om riksveg 3/25 gjennom Stortinget, at han vil se på mulighetene for å få redusert bomsatsene, og at renta for prosjektet er altfor høy, underforstått at kommunen og fylket burde jobbet for lavere rente.

Adolfsen kommenterer at vegen hadde vært ferdig i 2018 om opprinnelig plan var fulgt, og det er denne påstanden som får Johnsen til å hevde at NTP ikke er verdt papiret den er skrevet på.

– Når Adolfsen kritiserer oss for å forsinke riksveg 3/25, er det en påstand. Derfor sier jeg at NTP bare er et generelt styringsverktøy. Det er de årlige bevilgningene i Stortinget som er viktige. Det hjelper ikke å ha en plan, om man ikke følger opp med bevilgninger. De rødgrønne var dårlige på å gjennomføre NTP-planen. Vi har overoppfylt NTP og etablert Nye Veier, som løfter viktige prosjekter ut av NTP. Det gir langsiktig forpliktende forutsigbarhet, sier Johnsen.

– Betyr kommentaren din at du, som medlem i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, mener at NTP ikke er noe verdt?

– Selvfølgelig er NTP et avgjørende viktig styringsverktøy. Planen gir viktige føringer. Kommentaren min er spissformulert, men på Facebook må man være litt spissformulert. Den var et diskre spark tilbake til Adolfsen, som påstår at vi forsinker riksveg 3/25, sier Johnsen.

UTROLIG, SYNES ORDFØREREN

Debatten mellom Johnsen og Adolfsen ligger på Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseths Facebook-side. Også Lilleøkseth reagerer på Johnsens utspill. Hun skriver i en kommentar på Facebook at hun undrer seg på hvilke styringsverktøy Johnsen bruker i arbeidet på Stortinget.

– Det er helt utrolig at et medlem i transportkomiteen på Stortinget kan si noe sånt, sier Lilleøkseth til HA, og legger til at hun mener utspillet er en sterk nedvurdering av den jobben som legges ned i NTP.

 
Tor Andre Johnsen.
FOTO: Asgeir Høimoen
Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen (Ap)
Foto: Hege Engdal Rusten
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke